Honaz MYO Öğrencileri 10. Honaz Kariyer Günleri Etkinliğinde Buluştu

25.05.2022

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 10. Honaz Kariyer Günleri “İşyerleri Meslek Yüksekokulu Oluyor” temalı program yoğun ilgi gördü.

Honaz KYK Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Honaz Kaymakamı Hamit Genç, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, ilçe protokolü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi ABD öğrencilerinin oluşturduğu koro, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir müzik dinletisi sundu. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz şu cümleleri kaydetti:” Yeniliklere her zaman açık olun, kariyer planlaması yaparken dijital dönüşümü yakından takip edin” diyerek öğrencilere seslendi. Gerçekleştirilen mezun takip anketlerine göre Honaz Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrencilerin çok büyük kısmının kendi işini kurduğunu, bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, Kariyer Günleri etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış töreninin devamında konuşma yapan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek de Belediye Başkanlığı öncesinde uzun süre akademisyen ve yönetici olarak görev aldığı Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun, öğrencilerin iş ve sosyal hayatlarına, kariyer planlamalarında önemli bir yol çizdiğini söyledi. Başkan Kepenek, Honaz özelinde yapılan Kariyer Günleri'nin hedefine ulaşması anlamında öğrencilere de sorumluluklar düştüğünü belirterek, çok çalışmanın ve meslek seçiminin önemine değindi. Honaz Kaymakamı Hamit Genç de konuşmasında meslek seçiminin insan hayatındaki önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Kaymakam Genç, öğrencilere kariyer planlamalarıyla ilgili tavsiyelerde bulunarak "Hayalini kurduğumuz mesleğe ve geleceğimiz için koyduğumuz hedeflerimize ulaşabilmemiz için doğru planlamalar yapmalı ve çok çalışmalıyız” dedi.

Kariyer Günleri, Dr. Barbaros Kon’un ‘Birlikte Hikâyeni Yazalım-Kariyerini Yönet’ adlı söyleşisiyle devam etti. 24-25 Mayıs tarihlerinde 2 gün süren "Kariyer Günleri’nde iş insanları, akademisyenler ve mezun öğrencilerin de katılımlarıyla 4 panel, 2 söyleşi ve 1 konferans gerçekleştirildi.

 

İlgili Haberler