Honaz MYO öğrencilerine eğitim sürecinde iş bulma imkanı

31.12.2016

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan “3+1İşbaşı Eğitim Modeli” tanıtım semineri, “Honaz Tanıtım Günleri” kapsamında Pamukkale Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Etkinliğe, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Dr. Burak Çamurdan, Honaz Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, iş dünyasından yetkililer ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin seminer bölümünde 3+1 İşbaşı eğitim modelini tanıtan Honaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç Dr. Nevin Kortunay, Öğr. Gör. Dr. Bülent Arpat ve Staj Koordinatörü Adnan Akşitproje hakkında bilgiler verdi. Bu modelin Pamukkale Üniversitesi’nde sadece Honaz Meslek Yüksekokulunda uygulandığını ifade eden Honaz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nevin Kortunay, öğrencilerin eğitim sürecinde iş bulma imkânlarına sahip olması nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Öğr. Gör. Dr. Bülent Arpat ise konuşmasında, sistemi 2,5 yıldan bu yana uyguladıklarını ve öğrencilerin 1 dönem boyunca işyerlerinde staj yaparak istihdam imkânlarını yakalama fırsatı bulduklarını belirtti. Honaz Meslek Yüksekokulu Staj koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Akşit, eğitim programı hakkındaki istatistik verilerini paylaşırken, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 206 öğrencinin staj yaptığını ve 20 öğrencinin işe yerleştirildiğini söyledi. 2016-2017 güz döneminde ise, 83 öğrenci staj yapmaya devam ettiğini belirten Akşit; Honaz Meslek Yüksekokulu’nda Dış Ticaret, İşletme, Lojistik ve Pazarlama programlarında uygulanan modelin, ileriki yıllarda diğer bölümlerde de uygulamaya geçirilmesini planladıklarını belirtti.

Etkinliğin panel bölümünde oturum başkanlığını yürüten Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd . Doç. Dr. Burak Çamurdan bu projenin; öğrenci, istihdam sektörü, öğretim elemanları (Üniversite) ve toplum olmak üzere dört ana grup üzerinde yararı olduğunu, öğrencilerin mezun olmadan önce iş bulma imkânına sahip olduklarını, işverenlerin istihdam edecekleri personeli önceden tanıma ve seçme imkânı elde ettiğini söyledi. Panelistler; Bahar Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Mahmut Berber, Nesa Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Çerçi, Muteks Tekstil İşletme Müdürü Özay Karagöz, Shamrock Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Özkan Bosun; istihdam sektörü açısından; 3+1 işbaşı eğitim modelinin sektöre kattığı faydaları açıkladılar. İşkur danışmanı Baran Koçak, Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu ile öğrencilerin staj yapacağı işyerlerini belirlemek için protokoller yapıldığını, işe uygun öğrenci seçimlerinde hassasiyet gösterildiğini belirtti.

Panel, panelistlere ve seminer konuşmacılarına,  Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd . Doç. Dr. Burak Çamurdan tarafından teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.