Hastanelere Renk, Hasta Çocuklara Neşe Geldi

27.12.2018

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yataklı Servisi’nde tedavi gören çocuklar için etkinlik düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği ile Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulama Dersi kapsamında üç farklı proje hayata geçirildi. Projeler kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hülya Çetin, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Körükçü, öğretim elemanları, hasta çocuklar ve aileleri katıldı.

Katılımcılara projeler hakkında bilgilendirme, projelerden sorumlu Öğr. Gör. Dilek Uludağ Kodal tarafından yapıldı. Kodal konuşmasında; ‘Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projeleri ‘‘Hastanelere Renk, Hasta Çocuklara Neşe’ etkinliğiyle hayata geçirdiklerini ifade etti. ‘ Çocuk Eliyle Hastane’ projesi ile çocukların gözünden, hayallerindeki hastanenin üç boyutlu makete dönüştürüldüğünü, tedavisi biten ve hastaneden ayrılacak olan çocukların güzel bir anı ile buradan ayrılması amaçlanan ‘Gülümse Çekiyorum’ projesi için de maketten bir uzay mekiği fotoğraf çerçevesi yapıldığını’ belirtti. ‘‘Hastanelere Renk, Hasta Çocuklara Neşe’ projesi ile de çeşitli hastalıklarla mücadele eden çocuklara psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla düzenlediklerini’ ifade etti.

Bilgilendirmenin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ‘tedavisi süren çocuklar için bu tür etkinliklere her zaman önem verdiklerini ifade ederek, bundan sonra yapılacak bu tür projelere ve etkinliklere gereken desteği sağlayacaklarını’ söyledi. ‘Tedavisi süren hasta çocuklar için bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu’ vurgulayan DSHMYO müdürü Prof. Dr. Hülya Çetin ‘Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu bu etkinliği desteklediğini ve öğrencilerini yürekten kutladığını’ belirtti. Son olarak DSHMYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Körükçü ise ‘Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, yine çocuklar için yaptıkları bu etkinliklerle bu kez hasta çocukların yüzlerini güldürmeyi başardıklarını’ dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, palyaço eşliğinde şarkılar söylendi, danslar edildi, pandomim ve kuklalarla tiyatro oyunu sergilendi. Etkinlik, serviste yatan çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi ile izlendi. Etkinlik sonrasında çocuklara şapka ve balon dağıtımı yapıldı.

İlgili Haberler