Halide Edib Adıvar’ın Kaleminden Mustafa Kemal Atatürk

26.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ilk etkinliğini gerçekleştirdi. PAÜ Dr. Öğretim Üyesi Ali Donbay, “Halide Edib Adıvar’ın Kaleminden Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle bilimsel, kültürel ve sanatsal birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. İki ay boyunca devam edecek olan etkinliklerin ilki gerçekleşti.

Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Turgut Türkdoğan ve Dr. Öğr. Üyesi Gülözge Türköz, öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

PAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ali Donbay, “Halide Edib Adıvar’ın Kaleminden Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi. Halide Edib Adıvar’ın kitaplarından alıntılar yaparak hayatından kesitler sunan Dr. Öğr. Üyesi Ali Donbay, yazarın Atatürk ile ilgili anılarını paylaştı.

Konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Ali Donbay’a şilt takdim etti.

İlk hafta etkinlikleri 26 Ekim’de moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın’ın yapacağı “100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk” konulu panel ile devam edecek. Prof. Dr. Süleyman İnan ve Prof. Dr. Mithat Aydın’ın panelist olarak yer alacağı etkinlik ‘100. Yılında Cumhuriyet’e ve Atatürk’e Armağan Kitap Tanıtımı’ ile sona erecek.

İlgili Haberler