Geleceğin liderleri ile kariyer sohbetleri

05.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Kariyer Yolcuları Topluluğu ‘Geleceğin Liderleri ile Kariyer Sohbetleri’ adlı söyleşide bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, Keiretsu Forum Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Berik ve Amerikan Şirketler Derneği Genel Müdürü Hale Altan konuk oldu.

Kariyer Yolcuları Topluluğu’nun Danışmanı İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kâmil Orhan, “Öğrencilerimiz ve iş dünyası arasındaki köprüyü kurmak amacıyla başladığımız bu yolculukta çok değerli konuklarımızla birlikteyiz. Kendilerini burada görmekten çok memnunuz.  Bu kariyer yolculuğunda beraber yer aldığım ekibime, Amerikan Şirketler Derneği’ne, söyleşiye katılan değerli konuklarımıza ve üniversite yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Söyleşi, Amerikan Şirketler Derneği Genel Müdürü Hale Altan’ın yaptığı konuşma ile başladı. Türkiye’de iş yapan Amerikan şirketlerinin aynı çatı altında toplamak amacıyla kurulan derneğin üniversite öğrencileri ile de iletişim kurmasının önemli olduğuna değinen Altan, öğrencilere çeşitli imkanlar sağlamak amacıyla Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda, böyle bir organizasyonda bulunmanın verdiği memnuniyeti dile getiren Hale Altan, davetlerinden dolayı Kariyer Yolcuları Topluluğu’na ve tüm katılım gösteren konuklara ve öğrencilere teşekkür etti.

Kendi kariyer yolculuğundan ve hızla değişen teknolojinin geldiği noktadan bahseden HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede, öğrencilere farklı olmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Akdede, HP Şirketi’nin Türkiye vizyonundan bahsetti. Türkiye’de ciddi bir tüketime merak olduğunu dile getiren Akdede, ülke olarak büyük bir ölçüde teknolojiye eğilim olduğunu fakat tam olarak kullanamadığımızı ifade etti.

Söyleşinin bir diğer konuğu olan Keiretsu Forum Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Berik, kariyer hayatına stajyerlik yaparak başladığını söyleyerek, 15 yılda melek yatırımcı olabildiğini ekledi. Daha sonra girişimci olarak kariyerine devam eden Berik, öğrencilere iş hayatında kuracakları ilişkilerin ve ağ oluşturabilmenin, farklılık yaratmanın önemini vurguladı.

Söyleşinin sonunda Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Kamil Orhan, kariyer yolculuklarında öğrencilere yön gösteren tüm konuklara teşekkür plaketi sundu.

İlgili Haberler