FutureBio Projesi Kapsamında İtalya’da Öğrenci Öğrenim Faaliyeti Gerçekleştirildi

15.11.2023

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Pamukkale Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu FutureBio Projesi kapsamında kısa süreli öğrenci öğrenim faaliyeti 5-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Bruno Kessler Vakfı, Trento, İtalya'da gerçekleştirildi.

PAÜ’nün yürütücülüğünü yaptığı “Let's use biodegradable plastic for the future! / Haydi, gelecek için biyobozunur plastik kullanalım!” kısa adıyla FutureBio Projesi, Fondazione Bruno Kessler, Universita Degli Studi Di Trento ve Indivenire ev sahipliğinde gerçekleşen biyoplastik alanında uzman bilim insanları tarafından hazırlanan eğitim faaliyetine PAÜ’den sekiz öğrenci, Kırklareli Üniversitesi’nden beş, Selçuk Üniversitesi’nden beş, Romanya ve Almanya’dan yirmi öğrenci katıldı.

Üniversite öğrencileri ve sanayi çalışanları için yüksek teknoloji içerikli eğitim modülleri geliştirilmesi, akademik personel ve öğrenciler için eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve toplumun genelinde farkındalığın arttırılmasını hedefleyen FutureBio projesi, Şubat 2024’de tamamlanacak.

İlgili Haberler