Fotoğraf konuşuldu

09.03.2017

Pamukkale Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Öğretim Görevlisi aynı zamanda fotoğrafçı olan Ali Güven Dünya’nın farklı şehirlerinde çektiği “Şehir ve İnsan” temalı fotoğraflarını PAÜ öğrencileri ile buluşturdu.

Pamukkale Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide fotoğraf severler akıllarındaki soruları Ali Güven’e yöneltirken fotoğrafçılık üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Fotoğraf çekmeye önceleri hobi olarak başladığını ifade eden Fotoğraf Sanatçısı Ali Güven, sonrasında fotoğraf çekmenin bir tutkuya dönüştüğünü ve bir süre sonra baktığı her yeri fotoğraf açısından değerlendirmeye başladığını belirtti. Sokak fotoğrafçılığında sabır ve bol bol gezmenin önemine dikkat çeken Güven, bazen bir noktada istenilen fotoğrafın yakalanabilmesi için saatlerce vakit geçirmek gerektiğine değindi.