“Fen ve Mühendislikte Matematiksel Modelleme” Konferansı Yapıldı

14.12.2023

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Fen Fakültesi Dekanlığı ve Matematik Bölümü iş birliği ile "Fen ve Mühendislikte Matematiksel Modelleme" başlıklı konferans yapıldı.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Fen Fakültesi Dekanlığı ve Matematik Bölümü iş birliği ile "Fen ve Mühendislikte Matematiksel Modelleme" başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Yücel tarafından gerçekleştirilen konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aşçı tarafından yapıldı.

Dekan Prof. Dr. Kaska: ‘Perşembe Konferansları’ devam edecek. Bu konferansların bir bölümünde TÜBİTAK bazlı çalışmalara öncelik vereceğiz, bir diğer bölümünde de Avrupa Birliği'ne nasıl üye olabiliriz konusuna öncelik vereceğiz.

Dekan Prof. Dr. Kaska: “Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Matematik Bölümünün düzenlemiş olduğu bu panelden dolayı bölüme ve panelistlere ve de katılımcılara ederim. Bu konferansın üniversitemizde çok önemli bir konferansla çakışmış olmasına rağmen ve bazı hocalarımızın orda katılımcı olmalarına rağmen yüksek katılım göstermelerinden dolayı memnuniyeti belirtti. Her araştırmacımız kendi laboratuvarında veya ofisinde çok güzel şeyler yapıyor olabilir ama biz bunu yan odamızdaki, alt kattaki veya üst kattaki arkadaşlarımıza duyuramazsak ne bizim yaptığımız çalışmalardan haberdar olacak ne de üniversitemizin yurt içinde ve yurt dışındaki diğer üniversitelerle iş birliği yapma imkânı olacak. İşte bu vesile ile ben öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın sonuna kadar Üniversitemizin ve özellikle Fakültemizin bir Avrupa Birliği projesinde paydaş olacağını tahmin ediyorum. Dekan Prof. Dr. Kaska: ‘Perşembe Konferansları’ devam edecek. Bu konferansların bir bölümünde TÜBİTAK bazlı çalışmalara öncelik vereceğiz, bir diğer bölümünde de Avrupa Birliği'ne nasıl üye olabiliriz konusuna öncelik vereceğiz. Bu sebeple her çalışmanın içinde matematik ve istatistik olmak zorunda. İşin felsefesi denildiğinde her bilimin temelinde mutlaka felsefe yatar. Onun için Felsefe Bölümü ile aynı binada iç içe olmasından dolayı çok memnunum. Önümüzdeki dönemlerde bütün bölümlerle birlikte çalışmalar yapabilmeyi bunun için yurt dışında yapmış olduğu ortak çalışmayı örnek vererek bunu kendi okulumuzdaki öğretim üyeleri ile birlikte yapabilmeyi arzulamaktayız. Bu vesileyle bütün bölümlerin birbirleriyle daha fazla koordineli olmaları temennisi ederim”.

Dekan Prof. Dr. Kaska’dan sonra açılış konuşması yapan Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aşçı: “Öncelikle katılımcılara, konferansı veren Prof. Dr. Uğur Yücel hocamıza ve özel teşekkür olarak her türlü etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadığı için İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih SultanMehmet Öztürk hocaya ederim. Başarılı bir konferans olması dilerim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen konferansın sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Dekan Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından programın sonunda konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Uğur Yücel'e teşekkür plaketi takdim edildi.

İlgili Haberler