Enfeksiyon kontrol hemşireliği sertifikasyon programı düzenlendi

28.07.2017

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde ‘Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programı’ düzenlenerek başarıyla tamamlandı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Merkezi bu yıl Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Merkezi oldu. 2017 yılının birinci sertifikasyon programı 10 – 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Teorik ve uygulamalarla sertifika uygulamalı eğitim sürecini başarıyla tamamlayan Dilek Eser, Keziban Şentürk ve Sevgi Bozkurt ilk kursiyerler olarak sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Standartları gereği "Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği" hükümlerine göre revize edilmiş ve 11/01/2017 tarih ve 64 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile revize edilen eğitim standartları kabul edilmiştir. Bu kapsamda; sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesi çalışmalarında ulusal standardizasyonun sağlanması amacıyla ‘Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikasyon Programı’ düzenlenmektedir.