Enerjinin geleceği ve verimlilik konuşuldu

10.05.2017

Verimlilik Haftası’nda Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin hazırladığı ‘Verimlilik, Geleceğimiz ve Biz’ adlı panel, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkıner Güngör moderatörlüğünde gerçekleşti.

Verimlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin birlikte hazırladıkları panel Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Etkinlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Bereket Enerji GES Grubu Koordinatörü Zafer Arıkan, Enerji Verimliliği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün  panelist olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnel, “Çağımızın gereksinimleri oldukça yüksek enerjilerle sağlanmakta, ülkelerin kalkınmaları ve enerjileri kaynaklarının etkin şekilde kullanılmaları enerji verimliliğiyle doğru orantılı olarak geliştirilmektedir” diyerek, enerji verimliliği ve kaynak yönetiminin önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin panel bölümüne geçildi. Panelin oturum başkanlığını da yapan Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkıner Güngör, gerçekleştirdikleri bu panelde, farklı mühendislik dallarının disiplinler arası etkileşimli çalışılarak farklı noktalardan meseleyi ele alıp daha sağlıklı bir verimlilik elde edilebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Güngör, bu panel aracılığıyla geleceğin mühendis adaylarına enerji verimliliği konusunda bakış açılarını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Panelde ilk panelist olarak söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp yaptığı sunumda, enerji verimliliğinin hayatımızdaki yeri ve önemi, bakanlığın enerji verimliliği hakkında yaptığı çalışmaları ve ileri dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler hakkında bilgiler verdi.

Panelin diğer panelisti Bereket Enerji GES Grubu Koordinatörü Zafer Arıkan, firmalarının enerji verimliliği konusundaki yaklaşımlarını ve son yıllarda enerji kaynaklarının azalması ile birlikte önemi daha çok artan yenilenebilir enerji kaynakları konularında Bereket Enerji’nin vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Arıkan, mezun olacak genç mühendislere kariyer planlaması ve hedef belirleme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Panelin son konuşmacısı Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı, DESKİ Genel Müdürü ve aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmud Güngör, topraktan başlayıp Dünya’nın farklı coğrafyalarında farklı enerji kaynakları konusunda verimliliği arttırmak adına yapılması gerekenler hakkında konuştu.

Panelin sonunda, konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

İlgili Haberler