Enerji Konferansı ve Alatay Elektromobil Projesi Sergisi

04.05.2017

Pamukkale Üniversitesi himayesinde ATAY Elektromobil Takımı ve AYDEM işbirliği ile düzenlenen “Enerji Konferansı ve ALATAY Elektromobil Projesi Sergisi”, Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından ilgi ile karşılandı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Enerji Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Türkiye’nin dış gereksinimlerini en aza indirerek, Dünya ülkeleri ile rekabet edebilir hale gelmesi için alternatif enerji kaynaklarının çoğaltılması ve elektrik enerjisine dayalı ‘Elektromobil Projesi’ gibi daha çok milli projeler üretilmesi gerektiğine değindi. Bu bağlamda düzenlenen ‘Enerji Konferansı’ ile önemli sonuçlara varılacağına inandığını dile getiren Prof. Dr. Kılınçarslan, başta ALATAY Elektromobil Projesi’nin Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu’na ve emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, ALATAY Elektromobil Projesi Ana Sponsor’u AYDEM’e teşekkür plaketini AYDEM Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü’ye sunarak konuşmasını tamamladı.

Enerji Konferansı’nın ilk oturumunda Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mustafa Tümbek’in ‘Dünden Bugüne Elektrikli Araçlar’ sunumu ve ardından, ALATAY Elektromobil Projesi’nin Yöneticisi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu’nun ‘ALATAY Elektromobil Projesi’ni anlatan sunumu ile devam edildi.

Proje ilgili düşüncelerini dile getiren ALATAY Elektromobil Projesi’nin Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, “Bu tip proje ve seminerler ile bir yandan bizler öğrencilere yararlı olup yeni yollar açmak adına çalışırken, bir yandan da öğrencilerimizi bilgili, ufku geniş, takım disiplinine uyumlu, disiplinler arası çalışabilecek mühendisler olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.

İlk oturumun ardından verilen arada Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu yanında bulunan fuaye alanında oluşturulan ALATAY Elektromobil Projesi Sergisi, etkinliği düzenleyen akademisyenler eşliğinde protokol, davetliler ve öğrenciler tarafından gezildi.

İkinci oturumda ise AYDEM Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü’nün kariyer hayatında başarının önemine değindiği sunumunun ardından, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ahmet Bayramoğlu’nun ‘Enerji Sektörü’ hakkında yaptığı sunum ile konferans son buldu.

İlgili Haberler