EJER 2017’ ile PAÜ’de ‘Geleceğin Eğitim Sistemleri’ Konuşuldu

12.05.2017

Pamukkale Üniversitesi ve Eurasian Journal of Educational Research (EJER) dergisinin birlikte düzenlediği, IV. International Eurasian Educational Research Congress açılışı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, uluslararası kongre davetlileri ve öğrenciler katıldı.

Kongre açılışında konuşma yapan EJER Dergisi Editörü Doç. Dr. Şakir Çınkır, bu yıl dördüncüsünü Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlemiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kongrenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Çağımızda birçok alanda olan değişim ve gelişimin yanı sıra, eğitim alanındaki yenilik ve teknolojik gelişmeleri takip etmenin gerekli olduğuna inandıklarını söyleyen Doç. Dr. Çınkır, kongrenin bu yılki temasını eğitim, eşitlik, göç ve farklılıklar olarak belirlediklerini dile getirdi.

Kongre açılış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Erdinç Duru, günümüzde gittikçe artan teknolojik gelişmelerin, ülkeler arasındaki etkileşimi arttırdığına değinirken, pek çok toplumda sosyal, ekonomik, kültürel ve politik değişim ve dönüşümler daha önceki dönemlere nazaran görülmedik bir ivme kazandığını ifade etti. Hızlı değişim sadece bilginin elde edilmesini değil, bilginin üretimi, dağıtımı ve tüketimin de önemli olduğu bir sürece girilmesine neden olduğunu belirten Prof. Dr. Duru, toplumun eğitimden beklenti ve taleplerini de arttırdığına değindi. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Erdinç Duru, kongreden ortaya çıkacak sonuçlarının eğitim camiasına katkı sunması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından konferans çağrılı konuşmacılar olan Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Doç. Dr. Şenel Poyrazlı, Doç. Dr. Ulaş Sunata’nın sunumlarıyla devam etti. E-Eğitim Yoluyla Psikolojik Danışma, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi, Suriyeli Çocukların Eğitime Entegrasyonu konuları ele alındı.

Çağrılı konuşmacıların sunumlarından sonra katılımcılar, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitim Anabilim Dalı Eğitim Elemanlarının hazırladığı resim sergisini gezdiler.

Kongreye verilen kısa bir aradan sonra konferans, moderatörlüğünü Prof. Dr. Erdinç Duru’nun yaptığı Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emine Erktin, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Coşkun Bayrak ve Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre’nin panelist olarak katıldıkları dekanlar paneli ile devam etti.

Dört gün sürecek kongre boyunca alanlarında uzman, yurtiçinden ve yurtdışından eğitimcilerin yapacağı 5 panel, 8 çalıştay, 6 stoa tartışmaları ve atölye çalışmaları ile geleceğin eğitim sistemlerini oluşturmada katkı sağlanacak.

Ana teması “Değişen zamanlar Değişen ihtiyaçlar: E-Eğitim, Eşitlik, Göç ve Farklılık” olan EJER Congress 2017’de eğitim alanındaki akademisyenler, öğretmenler ve eğitim yöneticilerinden oluşan yaklaşık 2500 kişinin katılacağı kongrede toplamda 1000 bildiri sunulacak.

 

 

 

İlgili Haberler