Eğitim Fakültesi’nde Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Şiir Dinletisi ve 100. Yılda 100 Eser Etkinlikleri Gerçekleştirildi

19.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesinde Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel Şiir Dinletisi’ etkinliği ile ‘100. Yılda 100 Eser’ adlı görsel sanatlar sergi etkinlikleri gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ile birlikte Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılına Özel Cumhuriyet Şairleri Şiir Dinletisi” etkinliği ile “100. Yılda 100 Eser” adlı sergiye katıldı.

Etkinliklerden ilki Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Salonu’nda Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Havva Ergür’ün topluluk danışmanlığını ve etkinliğin yönetmenliğini üstlendiği PAÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Şiir Topluluğu üyelerinin, duayen şairlerin şiirlerini seslendirdiği şiir dinletisi etkinliği oldu. Etkinliğin sonunda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür’e şilt takdiminde bulundu.

Ayrıca etkinlikte, Şiir Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Havva Ergür Filistin’de yaşanan katliam sebebiyle yaşadığı üzüntüsünü kağıda döken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın kaleme aldığı bir şiiri ilk kez seslendirdi.

Programın ikinci kısmında ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Başkan V. Ali Değirmenci ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ile birlikte, Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında düzenlenen; Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri kreatörlüğünde öğrencilerin hazırladığı eserlerinin yer aldığı “100. Yılda 100 Eser Sergisi”nin açılışına katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, öğrencilerin çalışmalarının PAÜ Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi kapsamında bilimsel çalışmaya dönüştürülebileceğine dikkat çekerek, Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken gençlerimizden geleceğimiz adına oldukça umutlu olduğunu söyledi.