Eğitim Fakültesi’nde “100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk” paneli yapıldı

26.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ikinci etkinliğini gerçekleştirdi. “100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk” konulu panel büyük ilgi gördü.

Melek Sözkesen Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın’ın yaptığı “100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk” konulu panelde Prof. Dr. Süleyman İnan ve Prof. Dr. Mithat Aydın panelist olarak yer aldı. Öğretim üyelerinin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panelde açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın: “Cumhuriyetimizin 100. yılında üniversite olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerde amacımız siz öğrencilerimize Cumhuriyetimizin kolay kazanılmadığını ve onu korumak için birey olarak hepimize düşen sorumlulukların farkında olmanızı sağlamaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak, Prof. Dr. Süleyman İnan sunumunu gerçekleştirdi ve “Cumhuriyet’in Vatandaş Tasarımı” başlıklı bir konuşma yaptı. Vatandaşlığın tarihsel olarak değişiminden söz eden Prof. Dr. İnan, Atatürk’ün vatandaşa bakışı ile konuşmasını tamamladı. Prof. Dr. Mithat Aydın ise “Türkiye’de Cumhuriyet Kavramının Tarihsel Süreci ve Atatürk” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Panelin ardından editörlüğünü Prof. Dr. Mithat Aydın’ın yaptığı Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen Sosyal Bilgiler Ana Bilim Dalı öncülüğünde, PAÜ Eğitim Fakültesi’nin yayını olarak hazırlanan ve yirmi bilim insanının katkı sunduğu “100. Yılında Cumhuriyete ve Atatürk’e Armağan” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Etkinlik sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, PAÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda panelin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Durmuş Akalın’a katkısı için şilt takdim etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Kaska ise panelistlere şiltlerini verdi.

İlgili Haberler