Eğitim Fakültesi 10 Kasım’da Atatürk’ü Andı

10.11.2023

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanışının 85. yılı anısına program düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Fuaye alanında gerçekleşen anma törenine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Korosu, Dr. Öğretim Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi'nin şefliğinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençlerden Atatürk'e Sesleniş" adlı dinleti sundu.

PAÜ Şiir Topluluğu öğrencileri ise anma programına şiirleriyle katıldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Doğan'ın girișimleriyle getirilen "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyetimizin Temel Belgeleri ve Denizli Belleği" adlı sergi gezildi.

Bir diğer sergi ise Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan`ın girişimleriyle getirtilen Hanri Benazus'ün Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu oldu.

Program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Kara, katkılarından dolayı Prof. Dr. Yasin Doğan ve Güzel Sanatlar Eğitimi BöIüm Başkanı Prof. Dr. Feryal Beykal Orhun`a şilt takdim etti.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut ise Dr. Öğretim Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi’ye şiltini verdi.

İlgili Haberler