Eczane Teknikerliğinin; Dünü, Bugünü, Geleceği Konuşuldu

29.04.2022

Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Tavas SHMYO) Eczane Hizmetleri Farmakodinamik Öğrenci Topluluğu 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü kapsamında “Eczane Teknikerliğinin; Dünü, Bugünü ve Geleceği “ isimli paneli gerçekleştirdi.

Tavas Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim Parlaz, Tavas SHMYO Eczane Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanları, Denizli Eczacı Odası Başkanı Hasan Hazer, Eczacı Merve Yamuç Çiçekçi, Eczacı Kemal Yamuç, Tıbbi Mümmesil Harun Ökek ve Eczane Teknikeri Cemile Mersin, Eczane Hizmetleri Bölümü öğrencileri katılım gösterdi.

Panelin genel akışında; eczanelere kalifiye sağlık personeli yetiştirilmesi açısından eczane hizmetleri bölümlerinin sağlık alanındaki önemli bir dönüm noktası olduğundan, eczane teknikerliği bölümünün iş olanaklarından, öğrencilerin yönelebilecekleri diğer kariyer fırsatlarından ve meslek hayatlarında kendilerini hangi konularda geliştirebileceklerine dair konulardan bahsedildi. Panelistler konuşmalarında; eczanede çalışma şartlarından ve aranan yardımcı sağlık personelinin hangi beklentileri karşılaması gerektiğinden söz ettiler. Tıbbi Mümmesil Harun Ökek; sağlık sektöründe teorik bilginin yanı sıra hastalarla olan iletişimin, güler yüzün, mesleğe duyulması gereken saygının ne kadar önemli olduğuna değindi. Eczacı Kemal Yamuç 35 yıllık eczacılık hayatına dayalı deneyimlerini öğrencilere aktararak, önemli tavsiyelerde bulundu. Panel; öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından Denizli Eczacı Odası Başkanı Hasan Hazer, Eczacı Kemal Yamuç, Eczacı Merve Yamuç Çiçekçi, Tıbbi Mümmesil Harun Ökek ve Cemile Mersin’e hediyelerinin takdiminin ardından, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

İlgili Haberler