DSHMYO’da Paramedikler Günü Kutlandı

22.12.2023

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutlamak üzere bir etkinlik düzenledi.

DSHMYO’da gerçekleşen etkinlikte; öğrencilerin yanı sıra İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Dr Mehmet Halil Öztürk, Öğr. Gör Şeyma Batmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Mukaddes Mergen Dalyanoğlu öğretim elemanları bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında, Öğr. Gör. Dr Mehmet Halil Öztürk; paramediklik mesleğine duyulan saygı ve bu alanda gösterilen fedakarlıkları vurguladı. Öğrencilere paramediklik mesleğine dair bilgi ve deneyim kazandırmayı amaçlayan çeşitli örnekler verdi. Ayrıca bu mesleğin toplum sağlığındaki önemini daha iyi anlamalarını sağlayan kısa bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler ile birlikte günün anısına bir pasta kesildi.