DSHMYO’da “29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü” Kutlandı

08.12.2023

29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü kapsamında, Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğretim elemanları tarafından hazırlanan “Klavye Yarışması” ve “Tıbbi Sekreterlik Mesleğini Konuşuyoruz” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

29-30 Kasım tarihlerinde iki gün süren etkinliklerin ilk gününde klavye yarışması ikinci günde ise söyleşi düzenlendi. Programın ilk gününde yapılan “Klavye Yarışması” etkinliğine Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ikinci sınıf öğrencilerinden 15 kişi katıldı. “Atatürk’ün Eğitime Katkısı” konulu metni F klavyede yazmak için yarışan öğrenciler kıyasıya bir performans gösterdi. Yarışma sürecini titizlikle yürüten Öğr.Gör. Nuray Keskin, yarışma sonunda metinleri değerlendirmiş ve dereceye girenleri belirledi. Yarışma sonunda katılım sağlayan tüm öğrencilere Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

“Tıbbi Sekreterlik Mesleğini Konuşuyoruz” Söyleşisi

30 Kasım 2023 Perşembe günü ise “Tıbbi Sekreterlik Mesleğini Konuşuyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 29 Kasım 2023 günü yapılan Klavye Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esin Tuba Tepekule tarafından, ödül ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Klavye yarışması birincisi ikinci sınıf öğrencisi Meryem Tasçı; ikincisi ikinci sınıf öğrencisi Neşe Tokbaş olurken, üçüncülüğü ise aynı puanı alan ikinci sınıf öğrencileri Elif Gamze Çengel ve Hüdelfa Olcay paylaştı. Programın devamında 2023 yaz dönemi stajındaki başarı ve özverilerinden dolayı staj yaptıkları kurumlar tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırılan öğrencilere, belgeleri takdim edildi.

“Tıbbi Sekreterlik Mesleğini Konuşuyoruz” adlı söyleşisi kapsamında 2016 yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından mezun olup meslek hayatlarına Denizli Servergazi Hastanesi’nde tıbbi sekreter olarak devam eden Fatma Vural ve Cansu Bütün Keskin, tıbbi sekreter adayı öğrencilere kariyer yolculuklarından bahsettiler. Özel ve devlet hastanelerindeki iş deneyimlerinden, KPSS atanma süreçlerinden ve mevcut çalıştıkları birimlerin işleyişleri hakkında bilgi vererek öğrencilerden gelen soruları da yanıtladılar.

 

İlgili Haberler