DSBMYO’da Kariyer Sohbetleri Etkinliği Düzenlendi

13.03.2024

Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) Dış Ticaret Bölümü’nün Kariyer Planlama dersi kapsamında Öğr. Gör. Dr. Mükrime Öksüz Demirgubuz tarafından organize edilen “Kariyer Sohbetleri” etkinliğinde, ERKACHAN Tekstil Dış Ticaret A.Ş. kurucusu ve yöneticisi Eser Erkaçan öğrencilerle buluştu.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunu olan Eser Erkaçan, kendi şirketini kurmadan önce Deniz Tekstil, Eke Tekstil, MS Home Tekstil ve Kocaer Tekstil gibi çeşitli firmalarda farklı pozisyonlarda çalışarak kariyer deneyimlerini ve izlediği yolu öğrencilerle paylaştı.

ERKACHAN Tekstil, mümessil firma olarak faaliyete başladığını, 2023 yılından itibaren kendi bünyesinde konfeksiyon üretim tesisi kurarak üretim yapmaya başlayan şirketin, %100 ihracat odaklı olarak Amerika, Kanada, İngiltere, Japonya ve Avustralya gibi ülkelere ihracat gerçekleştirmekte olduğunu aktaran Erkaçan, kendi kariyerinde yurt dışında çalışma hedefi olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için çalıştığı firmalarda farklı ülkelerde şubeler açılması için alt yapıların oluşturulmasını sağladığını ifade etti. Kendi kariyerinde başarılı olmak için pes etmeden çalıştığını ve her zaman daha iyisini yapabilmek için çaba harcadığını belirten Erkaçan, çalışanların ve stajyerlerin istihdam değerlendirmelerinde nelere dikkat ettikleri, firmanın çalışanlara sağladığı destekler, kariyer basamaklarındaki tırmanışı ve ERKACHAN Tekstil şirketinin kuruluşundaki girişimcilik başarısı gibi konularda sorular aldı. Ayrıca, çalışanların dış ticaret faaliyetlerini yürütmesinde dış ticaret becerilerinin yanı sıra gümrük, lojistik ve satış faaliyetlerinde de bilgi sahibi olmanın önemini vurguladı. Her öğrencinin kendini farklı yetkinliklerle donatması gerektiğini ve çalışma hayatında istikrar sağlamanın önemini vurgulayan Erkaçan, kendini geliştirmek isteyen personellerine dil becerileri gibi destekler sunduklarını da belirtti. Etkinlik, Eser Erkaçan’a teşekkür belgesi takdimi ile sonlandı.

İlgili Haberler