DSBMYO Dış Ticaret Bölümü Kariyer Sohbetleri’ne Fatih Ferforje Konuk Oldu

21.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) Dış Ticaret Bölümü tarafından gerçekleştirilen Kariyer Sohbetleri’nin ikincisine Fatih Ferforje Dış Ticaret Sorumlusu İsmail Filiz konuk edildi.

DSBMYO Dış Ticaret Bölümü, Kariyer Planlama dersi çerçevesinde düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” etkinliğinin ikincisi gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Dr. Mükrime Öksüz Demirgubuz tarafından organize edilen söyleşide, Fatih Ferforje’nin Dış Ticaret Sorumlusu İsmail Filiz, öğrenciler ve öğretim elemanları ile bir araya geldi. İsmail Filiz, otuz yıldır çalıştığı ve aile şirketi olarak bilinen Fatih Ferforje’nin 1983 yılında “Fatih Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş.” olarak kurulduğunu ifade etti. Şirketin hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösterdiğini ifade eden İsmail Filiz, farklı alanlarda aldığı üniversite eğitimleriyle kendisini geliştirdiğini ve yıllar içinde şirkette çeşitli konum ve görevlerde bulunduğunu söyledi. Filiz, işe başlama hususunda toplumda var olan genel algısının aksine aile şirketinde işe başlamanın kolaylık sağlamadığını ve bütün çalışanların faydasını düşünerek bu durumun kendisine çok daha fazla çalışma ve gayret gösterme sorumluluğu yüklediğini belirtti. Özellikle yabancı dil bilgisinin kendisine farklı fırsatlar sunduğunu ve şirkette; kalite yönetim sistemlerinin kurulmasından, uluslararası iş bağlantıları ve dünya piyasalarına ilişkin bakış açısının gelişmesine kadar önemli rol oynadığını ifade etti.

İsmail Filiz, Fatih Ferforje olarak insan kaynağı konusunda çalışmalarının etkin olduğunu ve eleman/stajyer alımlarında; çalışkan, istekli ve şirket kültürüne uyum sağlayabilecek kişileri tercih ettiklerini dile getirdi. Dış ticaret alanında çalışmak isteyenlerin kendilerini donanımlı hale getirmeleri gerektiğini, özellikle dil bilgisinin ve iletişim yeteneğinin önemli olduğunu vurguladı. Şirketin dış ticaret uygulamalarının yanı sıra gümrük ve lojistik işlemlerinde uzman firmalardan destek aldığını belirten Filiz, müşteriler ile etkili iletişim kurmanın da büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İhracat için piyasa ve şirket seçiminde nasıl araştırma yaptıkları sorusuna ise Filiz, dünyada birçok ücretsiz veya ücretli veri platformunun bulunduğunu ve bilgilerin şeffaf bir şekilde sunulduğunu söyledi. İnternet ve iletişim teknolojilerinin günümüzde farklı pazarlar hakkında bilgi edinmek isteyen herkes için büyük bir kaynak olduğunu da ekledi.

Etkinlik sonunda DSBMYO Müdürü Prof. Dr. Nergis Biray, İsmail Filiz'e katkılarından dolayı teşekkür ederek kendisine teşekkür belgesi takdim etti.

İlgili Haberler