Denizli Sağlık Hizmetleri MYO’da “Karanlığı Aydınlat” Söyleşisi Yapıldı

06.12.2019

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yetkilileri tarafından; Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık oluşturabilmek için “Karanlığı Aydınlat” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dilek Uludağ Kodal koordinatörlüğünde, öğrencilerden Fatma Göçmen ve Büşra Doğan’ın katkılarıyla gerçekleştirilen ve Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Azmi Ermiş’in konuk olduğu Karanlığı Aydınlat” adlı etkinliğe; Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcıları,  Doç. Dr. Pınar İli, Öğr. Gör. Huriye Demirhan, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Körükçü ’nün yan ısıra çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenci katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı aynı zamanda, Türkiye Körler Federasyonu ve Dünya Engelliler Federasyonu üyesi olan emekli öğretmen Azmi Ermiş, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği söyleşide hayatın zorluklarına karşı tüm engelleri kaldırmak için birçok ulusal ve uluslararası toplantılarda farkındalık oluşturmak için kurum olarak verilen mücadeleyi anlattı. Toplumun, özellikle yerel yönetimlerin ve yöneticilerin engel ve engelliler konusunda bilinçli ve duyarlı oldukları sürece engellerin aşılabileceğinin altını çizen Ermiş, normal bireylere göre engellilerin iki kat daha fazla çabalamak zorunda kaldığını kaydetti. Konuşmasının sonunda Azmi Ermiş, gerçek çözümün eğitimden geçtiğini ve insanı insan olarak sevebildiğimiz sürece aşılamayacak engel kalmayacağına dikkat çekti.

Söyleşi sonrası Azmi Ermiş’in yakın arkadaşı görme engelli emekli öğretmen Muzaffer Eskin’in gerçekleştirdiği saz resitaliyle katılımcılar hep birlikte türkü söyledi.

İlgili Haberler