Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 İlkokul Öğrencisine Postür Değerlendirme Projesi Gerçekleştirildi

30.10.2023

Sarayköy Meslek Yüksekokulu (MYO) Fizyoterapi Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Şule Şimşek, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nur Oymak Soysal ve Öğr. Gör. Dr. Atiye Kaş Özdemir, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerine postür analizi yaptı.

Bazı öğrencilerde basit duruş müdahalelerine ihtiyaç olduğunu saptayan öğretim elemanları, 25 Ekim tarihinde öğrencilere bu konu hakkında bilgilendirme eğitimi yaptı. Eğitim sonunda öğrencilerin daha fazla bilinçlenmesi adına toplu olarak postür egzersizleri yapılması ilgi gördü. Ayrıca günlük yaşamda dikkat etmeleri gerekenler ve yapabilecekleri postür düzeltici egzersizler hakkında hazırlanan broşür dağıtıldı. Etkinlikte öğrencilerde bir farkındalık oluşturuldu.

Cumhuriyetin 100. yılında öğrenciler başı boynu dik tutarak doğru duruşu öğrendiler.