Çivril Kariyer Günleri Yapıldı

24.05.2022

Pamukkale Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu (MYO) “Çivril Kariyer Günleri” etkinliğini birlikte gerçekleştirdi.

Etkinliğin ilk günü, Veritas Tekstil Konfeksiyon Paz. San ve Tic. A.Ş., Ar-Ge Müdürü Mustafa Soylu, Mercan Kimya San. ve Tic. A.Ş., Genel Müdür Yardımcısı Tolga Duran, Askon Demir Çelik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özdemir deneyimlerini ve önemli tavsiyelerini öğrenciler ile paylaştı. Etkinliğin ikinci gününde, Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Dönay Şanlıalp ve Taner Beter tarafından, profesyonel CV hazırlama teknikleri, iş arama ağlarının etkin kullanımı, mülakat simülasyonları konusunda bilgi verildi.

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk günü açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sami Eşmen açılış konuşmasında, Pamukkale Üniversitesi olarak, öğrencilere nitelikli bir akademik eğitim vermenin yanında; kariyer planlamalarına, üniversiteden çalışma yaşamına geçişlerinde uyum sağlayabilmelerine ve mezuniyet sonrasında kendi özelliklerine uygun işlere yerleşmelerine, kariyer psikolojik danışmanlığı yoluyla yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu amaçla, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAÜ KARMER) koordinasyonunda, özellikle öğrencilerimiz ile özel/kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getirecek kariyer günleri ve kariyer fuarları düzenlendiğini, bu etkinliklerle öğrencilerin doğrudan insan kaynakları yetkililerinden bilgi alabilmeleri ve onlar tarafından düzenlenen mülakatlara, söyleşilere, atölye ve örnek olay çalışmalarına katılabilmelerinin sağlandığını belirtti. Ayrıca Üniversitemizin, üniversite sanayi iş birliğinin artırılması ve geliştirilmesine de büyük önem verdiğini, bu amaçla, Pamukkale Üniversitesi ile DESİAD (Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği) arasında, meslek yüksekokullarının mesleki eğitimlerinde, sanayinin rolünü arttırıcı iş birliğine yönelik “İşyeri Meslek Yüksekokulu Oluyor Projesi” geliştirme toplantısının, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın başkanlığında gerçekleştirildiğini, daha sonra DESİAD yöneticileri ve yüksekokul müdürlerinin bir araya geldiği toplantı ile sürecin devam ettirilerek, yol haritası geliştirildiğini belirtti. Proje ile meslek yüksekokullarından mezun olacak öğrencilerin sanayideki istihdamının arttırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yaşam Demir konuşmasında hem dünya hem de ülke olarak ekonomik acıdan zor bir dönemden geçildiğini, COVID-19 pandemisi ile başlayan bu sürecin şu anda tedarik zinciri problemleri ve küresel çapta yüksek enflasyon sorunu ile devam ettiğini belirtti. Bu sorunlu ekonomik ortamdan çıkabilmek için hiç şüphesiz nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin büyük önem taşıdığını, nitelikli insan kaynağı için ise üniversiteler ile reel sektörün iş birliği içinde bulunmasının en ideal yaklaşım olacağını vurguladı. Bu iş birliğinin gelişmesi amaçlı üniversite sanayi iş birliği, işbaşı eğitim modelinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğinin, önceki dönemlerde eğitim + staj olarak işleyen sistem yerini iş yerinde eğitim projelerine yavaş yavaş bıraktığını ifade etti.

Üniversite eğitim sürecinin bir kısmının iş yerinde olmasının öğrencilerin işletme kültürünü tanıyarak, iş hayatına uyum sürecini hızlandıracağını, bilgi ve deneyimlerini arttıracağının, başarılı ve sürdürülebilir bir üniversite sanayi iş birliği sürecinin oluşabilmesi için öğrenciler-eğitimciler-sanayicilerin bir araya geldiği ortak platformlar önemli bir ihtiyaç haline geldiğinin önemini vurguladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından önerilen "Kariyer Planlama" dersinin tüm ön lisans ve lisans programlarının müfredatlarında zorunlu ders olarak verilmesine Üniversitemiz Senatosunca 31.03.2022 tarihli toplantısında karar verildiğini, Kariyer Planlama dersi ile öğrencilerin, iş hayatının dinamikleri ve beklentileri hakkında bilgi sahibi olmasına, niteliklerine uygun alanlarda iş ve meslek seçimi yapabilmelerine, beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun alanlarda kariyerini şekillendirebilmesine yardımcı olmanın amaçlandığının altını çizdi.

Veritas Tekstil Konfeksiyon Paz. San ve Tic. A.Ş., Ar-Ge Müdürü Mustafa SOYLU, “İş Hayatında Kendini Keşfet” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, AR-Ge departmanın üretim ve ihracat için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İş hayatındaki başarısını yazarlığa da taşımış olan Soylu, ilk olarak gençlerin kendilerini keşfedebilmelerine yönelik önemli mesajlar verdi.

Mercan Kimya San. ve Tic. A.Ş., Genel Müdür Yardımcısı Tolga Duran, “İş Dünyasının Beklentileri ve Dijitalleşme” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, iş dünyasının gençlerden öncelikle ahlaklı, çalışkan ve öğrenmeye istekli olmalarının beklendiğini, çalışma hayatının her aşamasında gelişime açık olmalarının önemini belirtilerek dijital dünyanın getirdiği bilgi birikimine sahip olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Askon Demir Çelik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özdemir “İş Dünyasında Girişimcilik ve Değişim Yönetimi” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, girişimcinin tanımı, girişimciliğin anahtar öğeleri, farklılaşma odağında değer yaratma ve dönüşüm yönetimi hakkında öğrencilerimize hayat boyu kullanabilecekleri ipuçlarını paylaştı.

Etkinliğin ikinci günü, Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Dönay Şanlıalp, “Profesyonel CV Hazırlama Teknikleri ve İŞKUR Tanıtımı” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, yeni mezunların kendilerini anlatırken iyi hazırlanmış bir özgeçmişin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak İŞKUR un bu konudaki destekleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Taner Beter “İş Arama Ağlarını Etkili Kullanma ve Network Oluşturma” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, iş arama platformları ve yöntemlerinin etkin kullanımı konusunda bilgiler vererek öğrencilere Network oluşturmanın önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca, “Mülakat Teknikleri ve Yöntemleri” konulu sunumunda ise işe alım sürecindeki mülakat aşamalarda ilk izlenimin önemini vurgulayarak bu süreçte olumlu bir mülakat sürecinin nasıl oluşturabileceği konusunda önemli bilgiler sundu.

Öğleden sonraki oturumda ise Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Taner Beter öğrenciler ile “Grup Mülakat Simülasyonu” etkinliği gerçekleştirerek, öğrencilere gerçek bir iş görüşmesi deneyimi yaşamaları sağladı.

Etkinliğin sonunda, katılımcılara etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilmesinden sonra, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

İlgili Haberler