Çardak OSB MYO’da Farkındalık Eğitimleri Gerçekleştirildi

09.12.2022

Çardak Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulunda (Çardak OSB MYO) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli Hayriye Tümbay ve Savaş Kaşıkçıoğlu tarafından AFAD Farkındalık Eğitimi verildi.

Öğrencilerin farkındalık ve bilinç oluşturmak için zarar azaltma mantığı ile yaşam biçimini afetlere karşı duyarlı olacak şekilde gözden geçirmeleri, çevremizi bu gözle algılamayı, güvenli yaşam bilinci / farkındalığı ve afet öncesi hazırlıklı olma eğitimi ile afetlere karşı direncin arttırılması hedeflenen “Afet Farkındalık Eğitimi” kapsamında bir eğitim gerçekleştirildi.

Afet nedir ve nasıl meydana gelir? Deprem nedir, deprem büyüklüğü nedir (şiddet ve büyüklük arasındaki fark)? Yapısal riskler ve yapısal olmayan riskler nelerdir? Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasındaki doğru davranış modelleri nelerdir? Bireysel müdahale kapasitesi ve becerileri arttırma çalışmaları nasıl yapılır? Afet planı nedir? Afet ve Acil Durum Çantası nedir? Afet anında nasıl davranmamız gerekir? Afet toplanma alanı nedir? Afet sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Konularında öğrencilere, Çardak OSB MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde, deprem ve depreme hazırlık konusundaki temel bilgi ve kavramlar anlatıldı.

Çardak OSB MYO Öğrencilerine AIDS Farkındalık Eğitimi Verildi

Çardak OSB MYO öğrencileri için düzenlenen diğer bir eğitim AIDS Farkındalık Eğitimi oldu.

Çardak OSB MYO Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde Çardak İlçe Entegre Hastanesi sağlık personelleri Ebe Suna Adanalı, Hemşire Dilek Zengin, Hemşire Erdoğan Hazan ve Hemşire Zehra Azatcam tarafından sunumlar yapıldı.

AIDS nedir? Erken Tanının önemi? Bulaş yolları nedir?Korunma yolları hakkında genel bilgi verildiği eğitimde ayrıca HIV (Human Immunodeficiency Virus / İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü), kan ve korunmasız cinsel temas yoluyla bulaşan ve vücudun çeşitli dokularına yerleşebilen, ancak esas etkilerini bağışıklık sistemi üzerinde gösteren virüs hakkında bilgi verildi.

İlgili Haberler