Çardak OSB MYO Öğrencileri, Ramazan Ayına Özel Çadır Kampına Katıldı

29.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çardak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, Çardak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Bir İftar Bir Sahur" başlıklı "Üniversite Öğrencileri ile Ramazan Kampı" etkinliğine katıldılar.

Öğrencilere hem manevi anlamda dinginlik sağlamak hem de öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek adına düzenlenen etkinlik, Çardak İlçe Müftüsü Cesim Şahin'in liderliğinde ve Çardak Merkez Göz Mesire alanında gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak İlçe Müftüsü Cesim Şahin konuşmasını yaptı. Müftü Şahin, gençlere yaşam becerileri kazanma ve doğayla iç içe olmanın huzurunu yaşarken aynı zamanda milli, manevi, ahlaki ve dini değerlerle buluşma fırsatı sunduklarını belirtti. Ramazan ayının önemine de vurgu yaparak, bu kutsal ayın manevi atmosferinde gençlerin bir araya gelerek bu tür etkinliklerde bulunmasının önemine değindi. Genç nesillerin geleceği inşa etme sorumluluğuyla ülke ve insanlık adına çalışmalar yapmanın önemine vurgu yaptı. Üniversite öğrencileriyle yıl boyunca çeşitli etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini, çadır kampının da bu etkinliklerden biri olduğunu ifade etti. Bu kampla birlikte öğrencilere çadır kurma, kamp ateşi yakma, çevreyi temiz tutma, yemek yapma gibi yaşam becerilerinin yanı sıra birlikte iş başarmanın önemini kavramalarını sağladıklarını dile getirdi. Aynı zamanda vakit namazlarını kılma, dini sohbetler ve adab-ı muaşeret gibi manevi yönlerini de geliştirdiklerini belirtti. İlçenin güzelliklerini keşfetme fırsatı yakaladıklarını da ekledi.

Bu konuşmanın ardından çadır kampında, ateş çukurunun etrafında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Katılımcılar, doğanın seslerini dinlerken ve ateşin ışığında kitaplarını okurken kendilerini dinleyerek keyifli vakit geçirdiler.

İlgili Haberler