Çanakkale şehitleri ilçelerde anıldı

22.03.2017

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam, Tavas ve Buldan meslek yüksekokullarında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliği düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü merkez kampüs ve ilçe meslek yüksekokullarında yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tavas Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğe Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve öğrenciler tarafından okunan şiirler ile devam etti. Kutlamalar, davetlilere ve öğrencilere lokma ikramıyla son buldu.

Acıpayam Meslek Yüksekokulu’ndaki anma etkinliği ise İstiklal Marşı ve ardından şehitler için saygı duruşu ile başladı. Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut ve akademik personelin katıldığı etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kız öğrenciler, Çanakkale Savaşı ve şehitler için yazılmış şiirleri ve türküleri seslendirdi.  

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği, Buldan MYO'da öğrencilerin ve Buldan halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durmuş Akalın ve Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, Denizli Teknik Bilimler MYO'da görevli Öğretim Görevlisi Okan Toker hazırlamış olduğu Çanakkale Şehitleri belgeselini izleyicilere sundu. Ayrıca Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu öğrencileri, Çanakkale Şiirleri ve Çanakkale Türküleri okuyarak etkinliği zenginleştirdiler.

İlgili Haberler