Çal’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

09.03.2020

Çal Kaymakamlığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi Topluluğu işbirliği ile Çal İlçesinde “Kırsal Alanda Kadına Yönelik Destekler” konulu panel düzenlendi. Kamu kurumu temsilcileri ve PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Kumaş’tan oluşan konuşmacılar, kadın girişimciliğinin artırılması yönünde proje ve girişim destekleri hakkında bilgi verdiler.

Çal Belediyesi Kültür Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Hançalar’ın Kadın Şairi” olarak bilinen Melahat Kuzu’nun “Mehmetçik ve Kadın” temalı şiir dinletisi ile başladı.
Oturum başkanlığını Prof. Dr. Handan Kumaş’ın yaptığı panelde; KOSGEB Denizli İl Müdürü Aziz Acar, girişimcilik desteklerin hangi koşullarda verildiği ve yeni düzenlemelerle girişimcilik destek türleri ve hibeleri konularında bilgi verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, kurum tarafından sağlanan destek türleri, koşulları ve IPARD destek çağrıları ve ilçelerde desteklenen projeler hakkında konukları bilgilendirdi.

Denizli İŞKUR Şube Müdürü Sedat Çolmon ise  “İŞKUR Destekleri ve Mesleki Eğitim Programları” ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Özgür Akdoğan “Kalkınma Ajansı Destekleri ve Çal İlçesinde Desteklenen Projeler, Başarı Öyküleri” hakkında bilgi verdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı Desteği ile Çal ilçesinde faaliyete başlayan işletmenin müdürü Emine Yeşil’in, işletme ve aldıkları destekler hakkındaki konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Çal ilçesinde yaşayan kadınların yoğun ilgi gösterdiği panelde özellikle kadın katılımcılar, girişimcilik fikirlerini ve bu fikirleri hakkında hangi destekleri alabilecekleri hakkında konuşmacılara çok sayıda soru yönlendirdi.
Panelin sonu bölümünde oturum başkanı Prof. Dr. Handan Kumaş’ın, “Bugünkü etkinlikten ne anladınız” sorusuna, “Böyle etkinler daha çok olursa, vatandaşlarımız, kadınlarımız daha çok aydınlanır. Kurumlara ihtiyacımız çok,  tekrarlarını isteriz” yanıtını veren kadın katılımcıya, Prof. Dr. Handan Kumaş tarafından hediye takdim edildi.  
Panelin kapanış konuşmasını yapan, Çal Kaymakamı Selin Sarı, tüm katılımcıların 8 Mart Uluslararası Kadın Günü’nü kutladıktan sonra, Çal İlçesinde son üç yılda 45 haneden 32 kadın çiftçiye destek verildiğine ve Çal kadınlarının cesaretine vurgu yaparak, konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti.

Panel, konuşmacılara çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı. 

 

İlgili Haberler