Bilimsel Etkinlik Olarak Desteklenmeye Hak Kazanan TÜBİTAK Projesi Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

20.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun (YDYO) TÜBİTAK 2237-A kapsamında bilimsel etkinlik olarak desteklenmeye hak kazanan projesi çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Proje yöneticiliğini Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Seher İşcan’ın üstlendiği ‘Genç Akademisyenler De Nitelikli Uluslararası Yayınlar Yapabilir’ başlıklı Proje’nin açılış konuşması Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Şahin Arslan tarafından yapıldı. Çevrim içi gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde lisansüstü eğitim almakta olan 50 katılımcıya, 9 farklı eğitmen tarafından akademik çalışmalarını İngilizce yazma ve yayınlama sürecinde destek olabilecek öneriler örneklerle sunuldu. Ayrıca katılımcılara, akademik yazma becerilerinin gelişmesi için ipuçları verilmiş olup, olası kaynaklar için alan yazın taraması yapılması, kullanılacak yönteme karar verilmesi ve uygulanması, yayının tartışma kısmının yazılması, yayınların sunulabileceği uygun derginin seçimi ve araştırma ve yayın etiği gibi farklı konu başlıklarında üç gün süreyle eğitim verildi.

Etkinlik, proje yürütücüsünün kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.