Bekilli MYO’da AFAD ‘Temel Afet Bilinci Eğitimi’ Verdi

24.11.2022

Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, Bekilli Meslek Yüksekokulu (Bekilli MYO) konferans salonunda öğrencilere ve akademik/idari personele afet bilinci ve acil durum eğitimi verildi.

Düzenlenen eğitim programında; depremlerden, çığ düşmelerine kadar yaşanabilecek bütün doğal afetlerle ilgili bilgiler aktarıldı, yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili konular anlatıldı.

Deprem sırasında yapılacak en basit yöntem olan “çök, kapan, tutun” hareketinin detayları AFAD uzmanı tarafından anlatılırken etkinlikte “deprem sizi sarsıp yere düşürmeden siz hemen bulunduğunuz yerde çömelin ve kapanın. Sarsıntı koşarak veya sürünerek kaçamayacağınız kadar şiddetli olabilir. Bu yüzden olduğunuz yerde çökün’’ şeklinde bilgi verildi. Eğitimde ayrıca, eğitim katılımcılarına “çökkapantutun hareketi uygulamalı olarak yaptırıldı.