Bekilli MYO Öğrencilerine Kızılay Bilinci Anlatıldı

25.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bekilli Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) ev sahipliği yaptığı Kızılay Haftası etkinliklerinde konferans ve kan bağış kampanyası düzenlendi.

Ülkemizde her yıl 29 Ekim-4 Kasım 2023 tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanmaktadır. PAÜ Bekilli MYO’nun ev sahipliği yaptığı Kızılay Haftası etkinliklerinde meslek yüksekokulu konferans salonunda konferans ve kan bağış kampanyası düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kızılay Ege Bölge Planlama Sorumlusu Osman Kocakara, Kızılay Haftası’nda Pamukkale Üniversitesi Bekilli MYO’da öğrencilerle buluştu. Kocakara, Kızılay’ın yalnızca kan bağışı kabul eden bir kuruluş olmadığını belirterek insani yardım çalışmalarında da etkin bir şekilde rol oynadığını ifade ederek Kızılay’ın çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kan bağışının yetersiz olduğuna dikkat çeken Kocakara öğrencileri kan bağışına davet etti.

Konferans sonrasında, Bekilli MYO Kampüs bahçesine kurulan kan bağış noktasında; öğrenciler, akademik ve idari personeller ve kan bağışında bulundular.

İlgili Haberler