ATAG 20 toplantısı başladı

20.10.2016

Aktif Tektonik Araştırma Grubu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği ATAG Toplantılarının 20.si, Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Açılışa, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hakan Şekerci, ATAG Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mete Hançer, akademisyenler ve konunun uzmanı araştırmacılar katıldı.

Açılışta konuşma yapan ATAG Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mete Hançer, ATAG toplantılarının amacının bu alanda çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek yapılan çalışmaları değerlendirmek olduğunu ifade ederken ayrıca genç araştırmacılara da çalışmalar konusunda cesaret vermek istediklerini belirtti. Toplantılardan elde edilen sonuçların bilime ve yerel yönetimlerle iş birliği yaparak topluma katkı sağlamasını hedeflediklerini dile getiren Doç. Dr. Hançer, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere düzenleme kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Açılışta konuşma yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hakan Şekerci, ülkemizdeki fay hatlarının yüzde sekseninin nüfus yaşayan bölgelerde olduğunu hatırlatırken, depremle yaşamayı öğrenmenin yanı sıra bu türden toplantıların daha güvenli yerleşim bölgeleri oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Açılış konuşmasında ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur,  önlemler alma konusunda deprem olmasını beklemeden harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tip çalışmaların yer bilimi açısından önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Erdur, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Ökmen Sümer, “Jeoloji Başlıyor; Bir Kronolojik Serüven: Çok Uzaklara Fazla Yakın Bir Bakış” isimli sunumuyla antik çağlardan milattan önceki dönemlere insanların yer bilimleri ve doğa olaylarına bakışına dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi.

13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında iki gün boyunca devam edecek çalıştayda, toplam altı oturumda yirmi beşi konuşma on üçü poster sunumu olmak üzere toplam otuz sekiz bildiri sunulacak.  Geçmiş depremlerin incelenmesi/paleosismolojik çalışmalar, Depremin etkileri, Büyük deprem kuşaklarındaki yapılan çalışmalar, Kentsel dönüşümün deprem açısından etkileri gibi konular ele alınacak.

İlgili Haberler