Arkeoloji Öğrencileri ‘AFAD GÖNÜLLÜ’sü Oldu

02.01.2023

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğrencileri, ‘AFAD GÖNÜLLÜ’ programı dâhilinde Denizli AFAD bünyesinde ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ilk yardım eğitmenleri tarafından verilen iki günlük sertifikalı ilk yardım eğitimi aldılar.

Öğrenciler aldıkları eğitim sayesinde AFAD GÖNÜLLÜ programının önemli bir etabını geçerek AFAD tarafından verilecek diğer eğitimler için hak kazandılar. Öğrenciler öncelikle kendi farkındalıklarını geliştirmek amacıyla aldıkları eğitim ve alacak oldukları diğer eğitimler sayesinde yardım gerekliliği halinde bilinçli yardım ve müdahale yapabilen bireyler olma yolunda önemli adımlar attılar.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Koray Alper konu ile ilgili şunları dile getirdi: “Söz konusu ilk yardım eğitiminin öğrencilerin arkeoloji eğitimlerine ek olarak kazılarda tercih edilebilirliğinde de etkili olacağına inanmaktayım. İlkyardım eğitim sürecinde eğitime fırsat veren ve ev sahipliği yapan Denizli AFAD’a ve Denizli AFAD Şube Müdürümüz Hüseyin Elbeyi’ye, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ilk yardım eğitmenlerine, eğitime katılan bölümümüz öğretim elemanlarına ve öğrencilerine teşekkür ederim.”

İlgili Haberler