Ameliyat Hemşireleri Eğitim Sertifikalarını Rektör Kutluhan’ın Elinden Aldılar

01.11.2023

2-31 Ekim tarihleri arasında PAÜ Hastaneleri tarafından düzenlenen Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın ikincisi tamamlandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri kurumsal hedefleri doğrultusunda eğitimde rehber olma yolunda sertifika programları ile hızla devam ediyor. PAÜ Hastaneleri tarafından ikincisi düzenlenen eğitim programının sertifika teslim törenine; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Doç. Dr. Mustafa Çelik, Doç. Dr. İsmail Hakkı Akbudak, Doç. Dr. Yusuf Özlülerden, Başmüdür Süleyman Gökmen, Başhemşire Demet Ekici ve yardımcıları katıldı.

Başhemşire Ekici: “Tecrübeli ameliyathane hemşirelerimizle birlikte sizlere rehber olmaya çalıştık”

Törende konuşma yapan Başhemşire Demet Ekici şunları ifade etti: “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim hemşireliği birimimizle birlikte hedeflediğimiz her alanda güçlü hemşirelik modelinin parçası olan sertifika programlarının bir yenisini daha gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Hemşirelik mesleğinde başarının Yaşam Boyu Öğrenme süreci ile elde edileceğine inanıyoruz. Açtığımız bu sertifika programında tecrübeli ameliyathane hemşirelerimizle birlikte sizlere rehber olmaya çalıştık. Sizlerin de aktif katılımı ile amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Son olarak ustaca yaşam ustalardan öğrenilir diyorum ve huzurlarınızda sertifika programımızı destekleyen ve katılımları ile bizi mutlu eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'a, Başhekimimiz Prof. Dr. Onur Birsen’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendinizi sürekli geliştirmeye devam ederek hedeflerinize emin adımlarla ilerlemeyi sürdürmenizi temenni ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Rektör Kutluhan: “Eğitimde rehber olma yolunda hızla ilerliyoruz”

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Eğitimde rehber olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bugün bunlardan birine daha şahit olmaktayız. Hastanemiz tarafından ikincisi tamamlanan ameliyat hemşireliği sertifikalı eğitim programının amacını ameliyat hemşireliğinin tecrübe ve uzmanlık gerektiren bir meslek dalı olarak hastanenin önemli ünitelerinden biri olması dolayısıyla eğitim kapsamında işin mutfağında, sertifikalı uzman eğitimciler tarafından öğretilmesi olarak belirledik. Belirlediğimiz hedef doğrultusunda bu sertifika programlarıyla hem kurumsal başarıyı sürdürmek hem de kurumum çalışan hemşirelerin eğitimci kimlikleri ile yeni başlayan meslektaşlarına tecrübelerini aktararak daha nitelikli bir hizmet anlayışının sürekliliğini sağlamaya gayret gösterdik. Eğitimini tamamlayan tüm hemşirelerimizi tebrik ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

PAÜ Hastanelerinde düzenlenen programa Afyon, Burdur, Bilecik, Denizli merkez ve ilçe devlet hastaneleri ile PAÜ Hastanelerinde çalışan ameliyathane hemşirelerinden toplam 18 kişi katıldı.  

Kapanış programında kursiyerlerimize katılım belgesi ve eğitimcilerimize teşekkür belgelerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere Hastane Yönetimi Üyeleri tarafından takdim edildi.  Program kapsamında ayrıca Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde ameliyat hemşireliğini anlatan kısa bir tanıtım videosu ile sertifika eğitimi sürecinde elde edilen görüntülerden hazırlanan bir slayt gösterisi de yapıldı.

İlgili Haberler