Altın Horoz Gastronomi yarışması
Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu ve Denizli Aşçılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Yöresel Gastronomi Festivali’ kapsamında ‘Altın Horoz Gastronomi Yarışması’ ile yerel anlamda bir ilke imza atıldı. Yemekleri kırk farklı ilden gelen ödüllü şef aşçılardan oluşan jüri değerlendirdi.
Pamukkale Üniversitesi Merkez Yemekhaneleri’nde, 8-9 Nisan tarihlerinde ‘Altın Horoz Gastronomi Yarışması’ yapıldı. ‘Yöresel Gastronomi Festivali’ kapsamında yapılan açılış, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Tavas MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, Genel Sekreter Yardımcısı Önder Kompas, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Alpay, Tavas MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri ve Denizli Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra yarışma jürisini oluşturan ödüllü şef aşçıların katılımıyla gerçekleştirildi. Festival, Pamukkale Üniversitesi Yerkeşkesi’nde yapılan, protokol üyeleri ve katılımcıların dâhil olduğu kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün sonunda okunan İstiklal Marşı’nın ardından festival alanına geçildi.
Festivalin açılış kurdelasını kesen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bu tür organizasyonların gençlerin hünerlerini sergilemek adına iyi bir fırsat olduğuna inandığını dile getirirken, organizasyonda emeği geçen Tavas MYO’ya, Denizli Aşçılar Derneği’ne ve jüriyi oluşturan Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ödüllü şef aşçılara, standlarda yer alan tüm firma yetkililerine ve tüm yarışmacı öğrencilere katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Açılışın ardından, gıda, mutfak eşyaları, hijyen ve aşçılık üniformaları gibi çeşitli sektörlerden oluşturulan standları gezerek firma yetkililerinden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ayrıca yapılan yemek yarışmalarında jüri olan ödüllü şefler ile tanışıp, yarışmalarda yapılan yemekler hakkında sohbet etti.
Denizli’de ilki yapılan ve yerel düzeyde hazırlanan Altın Horoz Gastronomi Yarışması’nı bundan sonraki yıllarda ulusal ve uluslararası düzeye çıkartmayı hedeflediklerini dile getiren Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, düzenlenen yarışmada Pamukkale Üniversitesi’nin yarışma organize edilirken verilen maddi manevi desteğin önemini vurgulayarak, üniversite yönetimine teşekkür etti.
‘Denizli Altın Horoz Gastronomi Yarışması’ ile ilgili bilgi veren Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, yarışmaya Pamukkale Üniversitesi Tavas MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri dışında Denizli’deki Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ve Kız Meslek Liseleri Aşçılık bölümü öğrencilerinin de katıldığını belirtti. Düzenlenen yarışmanın et, tavuk, balık, tatlı gibi toplamda altı kategoriden oluştuğunu ifade etti. Doç. Dr. Özcan, “Bu yarışmayı düzenlerken sosyal sorumluluklarımızı da unutmayarak işitme engelli öğrencilerimiz için de bir kategori düzenledik. Böylece, engelleri kaldırarak onları da topluma kazandırmayı amaçladık” şeklinde konuştu.
İki gün süren ‘Altın Horoz Yemek Yarışmaları’, ikinci günün sonunda düzenlenen kapanış yemeği ve ödül töreni ile, festival alanında yer alan standlardaki firma yetkililerine ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Pamukkale Üniversitesi Yönetimi ve Denizli Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.
Ödül töreni ardından kapanış konuşması yapan Denizli Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Çetin, ‘Bu yıl Pamukkale Üniversitesi ile birlikte ilkini gerçekleştirdiğimiz Yöresel Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen Altın Horoz Yemek Yarışması ile yerel anlamda bir ilke imza attık, bundan sonra amacımız önce ulusal sonra uluslararası manada bu organizasyonun gelenekselleşmesini sağlamak olacaktır’ şeklinde konuşarak organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.