Aizanoi kazısında sezon açıldı

25.05.2017

Pamukkale Üniversitesi’nin Kütahya ili, Çavdarhisar ilçesinde yürüttüğü Aizanoi Kazısı’nda 2017 sezonu açıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Çavdarhisar ilçesine giden Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ile Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır eşliğinde Aizanoi Antik Kenti'ni ziyaret etti. Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül, Müze Müdürü Metin Türktüzün ve Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer'de ziyarette hazır bulundu.

Dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağı, dünyanın ilk örneklerinden Stadyum-Tiyatro kompleksine sahip ikinci Efes olarak adlandırılan Aizanoi Antik Kenti'nde incelemelerde bulunuldu.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve  Aizanoi Antik Kenti'nin Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özer, antik kent ve devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Özer,  “Kazımızın ilk gününde sayın valilerimiz ve belediye başkanlarımızın Aizanoi/Çavdarhisar’da toplantı gerçekleştirmesinin ardından Aizanoi’u gezmeleri ve 2017 kazı sezonumuzu bizimle başlatarak sembolik ilk kazma atma törenini gerçekleştirmeleri bizi ekip olarak çok mutlu etti ve gururlandırdı” dedi.  

İlgili Haberler