Acıpayam MYO’da IV. Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri Gerçekleştirildi
Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bilim, Kültür ve Kariyer Günleri birbirinden farklı konukları ile öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgi ile izlendi.
Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinliklerinin açılışını 23 Mayıs 2022 tarihinde düzenlediği İlet-İşim başlıklı seminer ile gerçekleştirdi.
MarkaChef Yöneticisi, A Plus Akademi Eğitmeni Pazarlama Uzmanı Hasan Tahsin Gürlek’in sunumuyla gerçekleşen İlet-İşim seminerine PAÜ Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sercan Özer, akademik ve idari personel ve farklı ön lisans programlarından çok sayıda öğrenci katıldı.
Katılımcıların beğeni ve ilgiyle dinlediği konuşmacı Hasan Tahsin Gürlek, iletişim konusunda inceliklere, dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Özellikle müşteriyle gerçekleşen iletişimde ve bireyler arası iletişimde hangi ifadelerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Hasan Tahsin Gürlek, öğrencilere kariyer yolculuklularında rehberlik edecek önemli bilgiler de verdi. Hikâyeler, markalardan örnekler, örnek çağrı merkezi diyalogları ve çeşitli uygulamalar ile dolu dolu geçen seminerde salonda zaman zaman kahkahalar yükseldi. Gürlek, seminer sonunda öğrencilere etkili bir iş arama süreciyle ve dijital dünyada bulunmanın önemiyle ilgili bilgiler verdi.
IV. Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinliklerinin ikinci gününde öğrenciler sabah oturumunda İlke Çocukevi Kurucu Müdürü Derya Neval Ayekin Dülger ile buluştu. Öğretmenlik ve Değişen Roller başlıklı bir konuşma yapan Dülger, okul öncesi öğretmenliği deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Lise yıllarından itibaren okul öncesi öğretmenliğini hedeflediğini, bu bölümü çok isteyerek ve severek okuduğunu, mezun olduğundan bu yana da çeşitli kurumlarda bu alanda ilk günkü şevk ve aşk ile çalıştığını belirten Neval Öğretmen, bu meslekte başarılı olmanın yollarını da öğrencilerle paylaştı. Kurumsal yerlerde çalıştıktan sonra yakın arkadaşlarıyla birlikte kendi eğitim kurumlarını da nasıl oluşturduklarını anlatan Dülger, girişimcilik faaliyeti hakkında bilgi vermiş oldu. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve önemine dikkat çeken Dülger, özellikle okul öncesi öğretmenlikte yaratıcılığın, sonsuz sevginin, etkili iletişimin önemine vurgu yaptı. Okul öncesi öğretmen adayları olarak öğrencileri nasıl bir meslek hayatının beklediğini de kendi deneyimlerinden hareketle anlatan Neval Öğretmen, idealist olmaktan vazgeçmemelerini, çocukları çok sevmeleri gerektiğini, çocuklarının yaratıcılıklarının gelişmesi için öğretmen adaylarının şimdiden çalışmaları gerektiğini belirtti. Söyleşi Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Eda Bayrakdaroğlu’nun, Derya Neval Aytekin Dülger’e plaket takdim etmesiyle son buldu.
Etkinliklerin ikinci günün devamında öğrenciler iş dünyasından bir başarı öyküsü ile daha buluşturuldu. DOSBİL Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaygın, çocukluk döneminde başlayan kariyer yolculuğunu anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Bir Başarı Hikayesi başlığını taşıyan söyleşiye PAÜ Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cevat Sercan Özer, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. İşletme eğitiminin yanı sıra ODTÜ ve Hacettepe gibi üniversitelerden bilgisayar, yazılım gibi eğitimler alan, 1970’lerde dünyadaki gelişmeleri takip eden, o yıllarda bilgisayar teknolojisinden etkilenerek teknolojiyle ilgili bir şirket kurmayı hayal eden ve bu hayalini gerçekleştiren bir iş adamı olarak Mustafa Kaygın, öğrencilere hem kendi iş hayatından hem de farklı alanlardaki başarılı isimlerden örnekler verdi. Kitap okumanın önemine oldukça vurgu yapan Kaygın, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk gibi çok önemli liderlerin okuma alışkanlıklarıyla edindiği yetenek ve bilgilerin ne işe yaradığını, ne kadar büyük kazanımlar elde ettiklerini anlattı. Başarılı bir kariyer yolcuğu için hobi edinmek, okumak, seyahat etmek, özellikle sektör fuarlarını gezmek, hayal etmek ve bu hayal için çalışmak, değişimin önemini anlamak gibi başlıklar sıralayan Mustafa Kaygın, su felsefesinden de söz etti. Suyun yol almasından ve ilerlemesinden bir ders çıkarabileceğimizi belirten Kaygın, suyun illa ki gidecek bir yol bulduğunu, şiddetinin değil, istikrarla akmasının önemli olduğunu, azimle bir kayayı bile aşındırabileceğini, ne koşulda olursa olsun kendi öz varlığını kaybetmediğini ifade etti. Zaman zaman öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Kaygın, söyleşi sonunda katılımcılardan büyük alkış aldı. Kariyer etkinliklerinin ikinci gününün ikinci oturumu Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi’nin Mustafa Kaygın’a plaket takdim etmesiyle son buldu.
Etkinlikler kapsamında Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Kariyer Yolcuları Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Kamil Orhan ile Kariyerin Geleceğindir isimli keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Acıpayam MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını Maliye Programı Öğr. Gör. Fatma Özge Özgen Öney’in yaptığı söyleşide; Prof. Dr. Kamil Orhan meslek lisesinden akademisyenliğe uzanan kariyer yolculuğunu eğitim öğretim hayatından itibaren başlayarak öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği söyleşide Prof. Dr. Kamil Orhan kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Öğrencilerin kendini tanıma, hayal kurma ve bu doğrultuda çaba göstermenin önemine vurgu yapan Orhan, öğrencilere de kendi kariyer yolculukları için neler yapabileceklerini anlattı. Söyleşi, MYO Müdürü Tüfekçi’nin Prof. Dr. Kamil Orhan’a plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.