Acıpayam MYO’da Atatürk'ü Anma Konferansı Yapıldı

15.11.2019

Acıpayam Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) bir süredir devam ettirdiği etkinlikler serisine Talip Özkan Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Atatürk'ü Anma Konferansı ile bir yenisi daha eklendi.

Kurumlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden birine imza atan konferansa; İlçe Kaymakam Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Alpaslan Altuğ ve diğer ilçe protokol üyeleri ile ilçe halkı katıldı. Konferansın konuşmacıları Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Mithat Aydın ve Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Kamuran Şimşek oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Şimşek “Atatürk’ün Ölümünün İç ve Dış Basında Yansımaları” konu başlığı altındaki tarihsel bilgi ve görüntüleri dinleyicilerle paylaşırken Prof. Dr. Mithat Aydın ise ölümünün 81.  Yılında “Atatürk ve Anadolu İhtilali” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Kamuran Şimşek, Atatürk'ün vefatının iç ve dış basında yansımalarını, Atatürk sevgisi ve dehası üzerinden anlattı. Dünyada ve yurtta barışı önemseyen bir liderin savaştığı ülke liderleri ve komutanları tarafından bile saygı ve sevgiyle karşılandığının altını çizdi. Şimşek, vefat haberlerinin söylemi üzerinden Büyük Önder'in yurt içi ve yurt dışında nasıl sevildiğini tarihi video ve fotoğraflarla dinleyici ile paylaştı. Konferansın diğer konuşmacısı Prof. Dr. Mithat Aydın ise Atatürk'ü; bilinmeyen insani yönleri, hassasiyetleri, incelikleri ve sohbetleri ile ele alırken Milli Mücadele'deki liderliğini de örnek görseller ve anılar üzerinden dinleyicilere aktardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan ve millet sevgisi, insan ve ağaç sevgisi, hayvan sevgisi, din sevgisi, aile ve arkadaş sevgisi gibi yönlerine de dikkat çeken Prof. Dr. Mithat Aydın konuşmasında yerli ve yabancı gazetecilerin, yazarların Atatürk ile ilgili anı ve sözlerine de değindi. Atatürk'ün farklı yönleriyle anıldığı konferans dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Etkinlik Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan'ın konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Şimşek'e hediye takdim etmesinin ardından gerçekleştirdiği kısa bir konuşma ile devam etti. Konferans, İlçe Kaymakamı Ali Şanlıer’in Prof. Dr. Mithat Aydın'a hediyesini takdim ederken gerçekleştirdiği ve Atatürk'ü anlamanın ve okumanın önemine dikkat çeken konuşması ile son buldu.  

İlgili Haberler