Acıpayam MYO’da Afet Farkındalık Eğitimi Yapıldı

25.11.2022

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda Denizli Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından tüm öğrencilere ve personele yönelik olarak Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen “2022 Afet Farkındalık Eğitim Yılı” faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitimde AFAD Eğitim Uzmanı Murat Cangul afet öncesinde ve afet anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.

Eğitim Uzmanı Hayriye Tümbay da verilen bazı bilgileri uygulamalı olarak paylaştı. AFAD’ın ulusal ve uluslararası arenada yaptığı çalışmaları konu alan tanıtım videosunun gösterimi ile başlayan etkinlikte Afete Hazır Türkiye sloganı ile başlatılan eğitim ve tatbikatlar hakkında bilgi verildi. Bu eğitimlerin, afete hazır bir gençlik ve afete hazır bir okul için düzenlendiği belirtildi. Afet gerçeğinin değişmeyeceğinin ancak risklerinin değişebileceğinin ve azaltılabileceğinin önemine vurgu yapılan eğitimde afete hazırlık için ne yapılması gerektiği anlatıldı. Bir olayın kendisinin değil, doğurduğu sonuçların afet olduğu vurgulanan eğitimde Türkiye’de afet ve acil durum oluşturabilecek tehlikeler de sıralandı. Bilgilen, planla ve hazırlan üçlemesiyle şematik olarak özetlenen eğitimde afet anında neler yapılacağı da sıralandı.

Eğitim öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve eğitimcilere çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

İlgili Haberler