Acıpayam MYO’da 19 Mayıs Coşkusu

20.05.2022

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu tarihinde düzenlediği "Nesilden Nesile 19 Mayıs’ın İzinde Yürüyüşü ve Gençlik Konseri" ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu yaşadı.

PAÜ Acıpayam MYO bahçesinden başlayan ve Acıpayam’ın caddelerinde devam eden yürüyüşe Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, PAÜ Acıpayam Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıncı, Acıpayam Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Ali Osman Yüksel, Acıpayam MYO akademisyenleri, MYO idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Acıpayam İlçe Emniyeti’nin ve Acıpayam Belediyesi’nin personeli ve araçlarıyla eşlik ettiği kalabalık kortej Acıpayam İnönü Bulvarı boyunca Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve marşlarla yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Coşkulu korteje Acıpayam halkının da ilgisi yoğundu. Yürüyüşü görerek bu coşkuya katılmak isteyen ilkokul, ortaokul düzeyindeki öğrencilerin de heyecanı görülmeye değerdi. Üniversite öğrencileriyle yürüyen çocuklarla birlikte ortaya oldukça renkli görüntüler çıktı. Yürüyüş Acıpayam MYO bahçesinde son buldu.

Yürüyüşün ardından PAÜ Acıpayam Konferans Salonu’nda Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nın büyüleyici ezgileriyle Gençlik Konseri gerçekleşti. Konsere, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, PAÜ Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, , İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Onur Yıldırım, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıncı, idari ve akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut’un yönetimindeki orkestra, oda orkestrası literatürünün en seçkin yerli ve yabancı eserlerini etkili bir biçimde seslendirdi. Büyük beğeni toplayan PAÜ Akademik Oda Orkestrası konseri ayakta alkışlandı. 19 Mayıs için özel eserler de seslendiren Orkestraya zaman zaman dinleyiciler de eşlik etti. Konser, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz’ün teşekkür konuşması ve çiçek takdimi ile son buldu.

İlgili Haberler