Acıpayam MYO Öğrencilerine Afet ve Acil Durum Eğitimi Verildi

23.10.2019

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. İlknur ÖZDEMİR koordinatörlüğünde Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasına ve enkaz alanına teknik gezi düzenledi.

Acil Durum Prosedürleri dersi kapsamında gerçekleşen teknik gezide öğrenciler, afet öncesi alınması gereken tedbirler, afet anında davranış şekilleri ve afet sonrasında arama kurtarma çalışmaları konusunda bilgi sahibi olurken uygulama yapma imkânı da buldu. Ayrıca enkaz alanında arama kurtarma eğitimi ve yöntemleri, konusunda bilgi sahibi olan öğrenciler arama kurtarma ekip araçları ve teknik bilgileri, ekip araçlarının içerisindeki malzemeleri yakından görme fırsatı buldu. Teknik gezi kapsamında öğrenciler afet durumunda yapmaları gerekenleri gerçekleştirilen tatbikatla deneyimlediler.