PAÜ Senatosunun Kararıyla Spor Merkezi “Ömer Halisdemir” Adını Aldı

14.08.2016

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başkanlığında ilk kez toplanan Pamukkale Üniversitesi Senatosu, aldığı kararla, 15 Temmuz darbe gecesinin seyrini değiştiren ordumuzun çağdaş akıncıları Özel Kuvvetler Astsubayı Ömer Halisdemir’in adını Spor Merkezi’ne verdi.

Bugün 26 Ağustos 2016 Cuma. “Size öyle bir vatan bıraktım ki ebediyen sizin olacaktır” müjdesini verdiği büyük ecdadımız Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu fethedişinin 945. Yıldönümünde, yine 79 milyon milletimizin büyük gururu, mühendislik harikası projelerimizden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını yaptığımız bu mübarek günde, 15 Temmuz 2016 darbe gecesinin kaderini etkileyen yiğit kahramanlarımızdan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı, 25 Ağustos 2016 tarihli senato taplantısının 10-1 sayılı kararıyla, Pamukkale Üniversitesi Spor Kompleksine verildi.

Biliyorsunuz kahraman yiğit astsubayımız Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanından aldığı emri şehadet şerbetini içeceğini bile bile gözünü kırpmadan vatan için, millet için, bayrak için görevini yerine getiriyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan terörist başı Semih Terzi’yi alnının ortasından vuruyor. Akabinde 30 kahpe kurşunla şehit ediliyor. İşte PAÜ Senatosu, bu topraklar için toprağa düşmüş kahramanlarımızı, şehitlerimizi unutmamak ve onların hatıralarını, adlarını yaşatmak için Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başkanlığında ilk kez toplanan senato, Prof. Dr. Hasan Kazdağlı Spor Merkezi’nin adını Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirmiştir. PAÜ Senatosu’nun aldığı anlamlı bu tarihi kararı şehitlerimize olan vefamızla şehitlerimizin ruhunu şad etmek için bir nebze katkımız olursa bütün PAÜ camiası ve üniversitemizin senatosu olarak, minnet ve şükran duyguları ile milli vicdani bir görev yapmanın onurunu duyacağız. Hep birlikte, akademisyenlerimiz , idari personelimiz, sevgili öğrencilerimiz ve bütün Denizli halkı ile bu onuru yaşayacağız.

Üniversitemizin sevgili gençleri, sevgili sporcuları! Bilim sanat, kültür, spor ve her alanda üstün başarılarınızla üniversitemizin adını yerel, ulusal, uluslararası alanda bir bayrak gibi en yukarılarda dalgalandırabildiğimizde şehidimiz Ömer Halisdemir’in ölmediğini, onun ruhunun bizlerde yaşadığını, vatanımız için bizlerin neler yapabildiğimizi göstermeliyiz. Bir ölüp bin dirildiğimizi göstermeliyiz. Ömer Halisdemir’in adının yaşadığı bu güzel spor tesisinden binlerce kahraman Ömer Halisdemirlerin yetiştiğini, çoğaldığını görmek en büyük arzumuz, mutluluğumuzdur.

Bu vesileyle kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık ve şifalar diliyoruz.

Şairin dediği gibi “Adem kişi odur ki, adını alemde andıra/ Alem de ad kalır, Adem gelir gider” PAÜ Tesisleri’nde adı ilelebet yaşayacak olan şehidimiz Ömer Halisdemir’e selam olsun. Ruhu şad olsun. Saygılarımızla

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü

 

İlgili Haberler