PAÜ Hastanesi Türk Bayrağına Kavuştu

14.08.2016

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü”

“Işık ışık dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.”

Bu nazlı dalgalanan şanlı bayrağımızın altından sesleniyoruz:

Pamukkale Üniversitesi’nden Pamukkale’ye selam olsun! Tarih, kültür, sanat ve medeniyetler beşiği, çalışkan, girişimci insanların memleketi Denizli’ye selam olsun!

Güzel Denizli’mizin muhteşem potansiyeli ve bütün değerleri ile bütünleşmiş Pamukkale Üniversitesi ‘nin çok değerli akademik ve idari kadroları ile geleceğimizin en kıymetli varlıkları olan sevgili öğrencilerimizle bugün buradan,  bu bayrağın altından haykırıyoruz!

Denizli’nin doğusundan batısına,  kuzeyinden güneyine,  tüm ilçelerine,  tüm beldelerine,  tüm köylerine, yaylalarına,   dağlarına ve ovasına şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatan toprağının her karışına, bütün mekânlarına selam olsun! Güzel ülkemiz, cennet vatanımız Türkiye ‘ye selam olsun!  İçinde yaşadığımız asra ve tüm Dünya’ya selam olsun!

15 Temmuz 2016 tarihinde tankların, topların, F16’ların, kurşunların önünde 7’den 70’e, topyekun Çanakkale Ruhu ile ikinci bir Kurtuluş Savaşı veren bu millet, 240 şehit vererek bir kahramanlık destanı yazdı. Kolları parçalanmış, bacakları kopmuş, gözü, eli, kafası yaralı 2292 gazi verdi ama asker kılığına bürünmüş eli kanlı FETÖ çetesine özgürlüğünü vermedi. Demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı. Bugün buraya diktiğimiz şanlı, görkemli bayrağımıza sahip çıktı.

Şair diyor ki; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır.” Pamukkale Üniversitesi olarak bugün buraya çok büyük bir aşk ve gururla inşa ettiğimiz ve Denizli’mizin birçok noktasından görülebilen 77 metre yüksekliğindeki Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Plaza Binası’nın tepesine 12 metre yüksekliğindeki büyük, şanlı Türk Bayrağımız; sonsuza kadar bu asil milletimizle beraber ilelebet dalgalanacaktır.

Pamukkale Üniversitesi olarak 15 Temmuz 2016 gecesinden sonra 7 Ağustos 2016 Yenikapı ruhuyla yeni bir uyanışın ve dirilişin müjdesini vermek, hem de milli duygularımızı diri tutmak, birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve bu yüce duyguları yürekten yaşayan ve bizlerle paylaşan kahraman Denizli halkının taleplerini yerine getirmeye çalışarak, saygıdeğer kamuoyumuzun sesi ve vicdanı olma gayreti içindeyiz.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri içinde Denizli’nin çok güzel ve müstesna bir yerinde gerçekleşen bu küçük, mütevazi çalışmamız; manası, derinliği ve yüceliği ile Denizli’nin semalarını süslerken, bu şehirde yaşayan her Denizlili hemşehrimizin kalbinde bir bayrak olarak dalgalanacaktır. Bu güzel, mütevazi hizmetimiz Denizli halkına hayırlı olsun.

Böylesine önemli ve anlamlı bir günde 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyoruz. Bu şanlı bayrağımızın gölgesi altında özgür, mutlu, barış ve esenlik içinde yaşamayı diliyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve çok değerli silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda özgürlük ve bağımsızlığımızın kazanılmasında, bu kutsal vatan topraklarımızda yaşamamızı sağlayan kahraman ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhları Şad Olsun.

Bu vesile ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü olarak Denizli halkına sesleniyoruz. Ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz yüce necip Türk milletine sesleniyoruz. Muhteşem geleceğimizin, yeni bir medeniyet inşasının mimarları, Pamukkale Üniversitesi’nin sevgili gençlerine sesleniyoruz; “Sevgili gençler, biliniz ki hepiniz lekesiz, tertemiz birer Türk bayrağısınız. Bu bayrağı asla ve asla yere düşürmeyin. Biz Yüce Yaradan’a inandığımız gibi inanıyoruz. Bayrak emin ellerde, kutsal emanet ehil ellerde.”

Buradan Denizli kamuoyuna sesleniyoruz. Pamukkale Üniversitemiz eğitim, sanat, kültür, spor, turizm, sanayi, ticaret, ekonomi ve her alandaki hizmet ve projeleri ile Denizli sanayi, ticaret ve ekonomisine entegre olmuş vaziyette omuz omuza çalışmaları ile vereceği katkıları, yeni katma değerler, yeni zenginlikler, yeni güzelliklerin müjdeli haberlerini bekleyiniz.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü akademik,  idari, seçkin kadrosuyla, 58 bin bayrak gibi dalgalanan öğrenci kitlesiyle yeni projelere imza atmaya hazırdır. Bugün buradan, bu şanlı bayrağımızın altında, kararlılıkla yeni bir ruhla yola koyulduk.

“Yufka yüreklerle çetin yollar aşılmaz, yüreği büyük olan adamlarla küçük işler yapılmaz” Yüreği büyük, ufku büyük, vizyon sahibi büyük aşk adamlarına selam olsun.

15 Temmuz gecesi yiğit insan milli kahramanımız Ömer Halisdemir’in adını PAÜ Spor Tesisleri’nde yaşatmaktan onur duyduğumuz milli kahramanımız Ömer Halisdemir ve bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu güzel sağlık tesisi Pamukkale Üniversitesi Hastanemizde şanlı bayrağımızın dalgalanışını her baktığında gören hastalarımız şifa bulsun. Gençlerimiz özgür, mutlu ve güçlü gelecekleri için bu topraklarda yaşamanın haklı gururunu yaşasın. Bayrağımız kanımız canımız, Denizli’ye ve vatana canımız feda olsun! Saygılarımızla!

İlgili Haberler