43. Ulusal Fizyoloji Kongresi PAÜ’de yapılacak

24.08.2017

Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği’nin düzenlediği, bu yıl 43.sü gerçekleşecek olan Uluslararası katılımlı, Ulusal Fizyoloji Kongresi, 7-10 Eylül tarihleri arasında PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kongrenin bilimsel programı kapsamında, biri açılış ve beş tanesi genel olmak üzere toplam altı adet davetli konferansa yer verilecek. Ayrıca, programda konu odaklı ve araştırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyum, güncel bilimsel konuların uzmanlarınca tartışılacağı panel, standart sözlü ve poster sunumları bulunacak ve genç araştırıcıların özgün çalışmaları, sözlü ve poster bildirileri ödüllendirilecek.

Kongrenin Eş Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Sadettin Çalışkan, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği 43. Ulusal Fizyoloji Kongresi’ne Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kongrenin ilimiz ve üniversitemizin tanıtımına, bilimsel çalışma potansiyeline önemli katkıları olacağını belirtti. Ek olarak Prof. Dr. Çalışkan, kongre kapsamında genç fizyologların, alanlarında etkin bilim insanları ile iletişim kurma şansını yakalayarak, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanında kendilerine yeni bir pencere aralayabileceklerini düşündüğünü ifade etti.

43. Ulusal Fizyoloji Kongresi’nin açılışı PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 7 Eylül Perşembe günü saat 17.00’da gerçekleşecek. Kongre kapsamında, bilimsel konferanslar dışında Tripolis Antik Kenti ve Buldan’a gezi düzenlenecek.

Kongre hakkında detaylı bilgi için: http://ufk2017.org/

İlgili Haberler