26. Finans Sempozyumu’nda PAÜ’ye Birincilik Ödülü

24.10.2023

Cumhuriyetimizin 100. yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 18-21 Ekim 2023 tarihlerinde organize edilen 26’ıncı Finans Sempozyumu’nda Doç. Dr. Umut Uyar ve Doktorant Melike Yavuz sundukları bildiri ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Her yıl Ekim ayında Finans Bilim Platformu işbirliği ile bir üniversite tarafından gerçekleştirilen Finans Sempozyumu, Cumhuriyetimizin 100. yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 18-21 Ekim 2023 tarihlerinde organize edildi. Pandemi yılı hariç, 1996 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden Finans Sempozyumu köklü bir organizasyon olma özelliği taşımaktadır. 26’ıncı Finans Sempozyumu’na; akademiden, kurumlardan ve finans piyasalarından 204 kişi katılım sağladı. Etkinlikte; ekonomi ve finans alanı ile ilgili güncel gelişmelerin tartışıldığı paneller düzenlenerek altmış dört bilimsel bildiri sunumu yapıldı.

Bu köklü etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi’nden (PAÜ) Doç. Dr. Umut Uyar ve doktorant Melike Yavuz “FRAKTAL-HRP: Portföy Yönetiminde Hibrit Makine Öğrenmesi Önerisi” isimli bildirileri ile katılım sağladı. Portföy yatırımlarının yönetiminde, piyasada güncel olarak kullanılan geleneksel yatırım stratejilerine karşı hibritleştirilmiş bir makine öğrenmesi tekniği ile üstünlük elde etmeyi amaçlayan bir yazılım önerisi olan bilimsel çalışma, sempozyum bilim kurulu tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

İlgili Haberler