“21. Ergen Günleri” PAÜ ev sahipliğinde yapılıyor

31.12.2016

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde üç gün sürecek olan “21. Ergen Günleri” açılış töreni ile başladı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği işbirliği ile düzenlenen “21. Ergen Günleri” sempozyumu PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından PAÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Doç. Dr. Burcu Çakaloz, bu yıl sempozyumun ana temasını “Normalden Patolojiye: Uyku” olarak belirlediklerini söyledi. Çakaloz, “İnsan ömrünün yaklaşık üçte birini kaplayan uyku, ergenlik döneminde ruhsal ve bedensel bozukluklardan etkilenebilmekte, aynı zamanda uykudaki bozulmalar da sağlıklı gelişimi sekteye uğratabilmektedir. Bu nedenle biz de temamızı bu yıl uyku olarak belirledik” dedi.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu Çetin, “Ergenlik diğer çocukluk dönemlerinden daha farklı bir gelişim dönemini oluşturur. 1996 yılından beri bu sempozyumu yapıyoruz. O günden beri gördüğümüz ilgi ve bilgi aktarımları sonucunda ergenlerle ilgili konuları her yıl düzenli olarak tartışıyoruz. Uyku ergenlerle çalışırken sıkça rastladığımız bir konu. Ergenlerde uyku ve uykusuzluk döngüsü yaşamın önemli gündem maddelerinden biri. Bu konuları çeşitli yönleriyle ele alacağız” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, “Uykuyu metafor olarak düşündüğümüzde bir çok anlamı var. Ne kadar uyanık ve bilinçli olursak, sağlıklı ve topluma katkısı olacak gençler yetiştirebileceğimizi düşünüyorum. Çocuk ve ergen üç kuşağın kurtarılmasına katkı sağlayacaktır. Ergenlik dönemi yeniden uyanış, farklılaşma ve kimlik kazanma dönemidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Saynur Canat’ın oturum başkanlığında Prof. Dr. Murat Demet “Uykunun Fizyolojisi ve Nörobiyolojisi” konulu ilk sunumu gerçekleştirdi. 

İlgili Haberler