16. ULUSLARARASI MALZEME SEMPOZYUMU

20.10.2016

Mühendislik malzemeleri bilimiyle uğraşan araştırmacılar, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “16. Uluslararası Malzeme Sempozyumu”nda bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyumun açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Uyak, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr.Mustafa Güden, Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Meran, yerli ve yabancı üniversitelerden öğretim üyeleri ile kurum ve kuruluşlardan davetliler katıldı.

Sempozyumun “İmplantların 100 Yıllık Gelişimine Karşın Milyon Yıllık Evrimi” konulu açılış konferansını Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg’dan Prof. Dr. Joachim Hammer verdi.

12-14 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 16. Uluslararası Malzeme Sempozyumunda (IMSP’2016) tartışma konularını Biomedikal Malzemeler, Döküm, Isıl İşlemler, İleri Malzemeler, Kaynak, Kompozitler, Korozyon, Lehim ve Yapıştırma, Malzeme Süreç Yönetimi, Plastik Şekillendirme, Plastikler, Sayısal Malzeme Bilimi, Seramikler, Sürünme, Toz Metalürjisi, Triboloji, Yorulma ve Yüzey Tekniği oluşturacak.

3 gün boyunca 3 ayrı salonda toplam 24 oturum gerçekleştirilecek. Bu oturumlarda 6’sı davetli, 74’ü sözlü, 219’u poster olmak üzere toplam 299 bildiri sunulacak. Sempozyumda, 70 yerli ve 9 yabancı üniversite ile 19 özel kurumda çalışan 28’i yabancı toplam 539 yazarın hazırladığı 43 İngilizce ve 37 Türkçe bildiri sözlü olarak sunulacak.

16. Uluslararası Malzeme Sempozyumunda ayrıca malzeme sektörüyle ilgili firmalar etkinliğe stand açarak katıldı. Sempozyumun ana sponsoru Tübitak ve Kardemir Haddecilik. Bununla birlikte Gedik Kaynak, CMS Jant, Ardöküm, Inova Otomotiv, Instron ITW, Mak Elektronik ve MMO Denizli Şubesi altın sponsorlarıdır. Hotpoint, Elsan ve PAÜ Teknoloji Transfer Ofisi gümüş sponsordur. Ayrıca sergi açarak sempozyuma destek veren diğer firmalar ise Erbakır, Germetal, Berdan Civata ve Kızılcabölük El Sanatlarıdır.

Sempozyum detaylı programına, bildiri özetlerine ve sergiye katılacak firmalara http://pau.edu.tr/imsp web adresinden ulaşabilirsiniz. 

İlgili Haberler