Rektör Prof. Dr. Güngör TMMOB Denizli Şubesinin Düzenlediği Panele Katıldı

16.04.2025
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen Endüstriyel Yapım Teknolojisi: Beton Prefabrikasyonu adlı panele katıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ve İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’nun davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Güngör: “Özellikle bizi çok derinden yaralayan ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinden sonra prefabrik yapılar yeniden önemli bir gündem konusu oldu.”

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmud Güngör şunları ifade etti: “Sayın Ticaret Odası Başkanımıza, Organize Sanayi Müdürümüze, Oda Başkanlarımıza, meslektaşlarımıza, mühendislerimize bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle, Şevket Hocamızın bu arenadaki gayretlerini biliyorum ve kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Organize Sanayi Bölgemizin geneli prefabrik yapılardan oluşmaktadır. Niye prefabrik yapı tercih edildi diye bakıldığında da hızlı bir şekilde imal edilmesi ve güvenlikli olması söz ön plana çıkmaktadır. Bunun yanında standartlarının olması tercih edilmesinde öncelik sebebidir. Denizli bir sanayi şehridir. Dolayısıyla hızlı imalata ihtiyaç var. Sanayi şehri olmamız münasebetiyle de zamana karşı olan yarışımız, öncelikli olarak prefabrik yapının tercih edilmesini gerekli kılıyor. Üniversite olarak biz bu işin neresindeyiz diye baktığımızda ise burada Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden kimler mezun diye sorsak birçok kişi el kaldıracaktır. Şevket Hocamız da sağ olsun bunun mihmandarlığını yapıyor. İnşaat Mühendisliği alanındaki çalışmalarının yanında Denizli’mize önemli katkıları var. Son 20 yıldır prefabrik yapıların güvenliği ve kullanımı ile ilgili önemli bilimsel çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle bizi çok derinden yaralayan ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinden sonra prefabrik yapılar yeniden önemli bir gündem konusu oldu. Birçok iyileştirme ve proje çalışmasının devam ettiğini yakinen biliyor ve takip ediyorum. İnşaat mühendisi olmamın da katkısıyla, Pamukkale Üniversitemizin sürece yapabileceği tüm katkıları sunmaya hazırız. Teşekkür ediyorum.”

İlgili Haberler