Acıpayam MYO’da Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Flört Şiddetine Karşı Farkındalık Konuşuldu

14 Saat Önce
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (Acıpayam MYO) Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Dr. Fatmanur Öztoklu Durmuş danışmanlığında yürütülen Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Program öğrencileri Eylül Özkan, Şeyda Bayram ve Damla Yıldız tarafından yürütülen “İhtiyaç Var Destek Var” projesi kapsamında, Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi iş birliğiyle 6 Mayıs tarihinde “Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Flört Şiddetine Karşı Farkındalık” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde Doç. Dr. Gülşah Selvi Demirtaş ve Klinik Psikolog Gülşen Yarımca tarafından gençlerin sağlıklı ilişkiler geliştirmesi, flört şiddetinin fark edilmesi ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara yönelik korunma ve bilinçlenme süreçleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Etkinlik başlangıcında Dernek Başkanı Nurten Karakış tarafından derneğin faaliyet alanları ve yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Etkinlik sonunda katkılarından dolayı konuşmacılara ve iş birliği sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

İlgili Haberler