Turizm Fakültesi’nde Tabaklama Teknikleri Atölye Çalışması Gerçekleştirildi

28.11.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Labada Gurme Uygulama Mutfağı’nda “Tabaklama Teknikleri” Atölye çalışması gerçekleştirildi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan’ın katıldığı etkinlikte, Şef Mehmet Güler ve Eşref Veli Şenocak tabaklama ipuçlarını öğrencilerle paylaştılar. Şefler, Başlangıç için Patlıcan Trio, Somon Balığı ve Orman Meyvalı Panna Cotta için farklı tabaklama çalışmasını, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiler.

Yemek sunumunda kullanılan teknik ve yöntem olan tabaklamanın, yemeği daha iştah açıcı hale getirdiğini ve şefin estetik becerilerini yansıttığını ifade eden Şef Mehmet Güler tabaklama sırasında ise tabak seçimi, tabağın boyutu, odak noktası belirleme, yüksekliği kullanma, renk kontrast ve dengesi, sos, garnitür, dekorasyon, temizlik, düzen ve doğal malzeme kullanımının önemli olduğunu belirtti. Güler, tabaklamanın görsel algıya hitap ettiği kadar lezzetle uyumlu olduğunu, yemeğin tadı kadar sunumunun da deneyimin önemli bir parçası olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler