Spor Bilimleri Fakültesinden bir ilk

07.03.2017

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, “Girişimcilik” dersinde KOSGEB ile ortak bir çalışma yürüttü. Dersi başarıyla tamamlayan Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri sertifikalarını aldı.

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, daha önce diğer Spor Bilimleri Fakültelerinde yapılmayan bir girişimde bulunarak bir ilki gerçekleştirdi. Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümleri, öğretim programlarında yer alan “Girişimcilik” dersinde KOSGEB ile ortak bir çalışma yürüttü. Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gören öğrenciler, girişimcilik faaliyetlerini destekleyecek ilk adım olan sertifikalarını almaya hak kazandılar. Yrd. Doç. Dr. Aytül Ekmekçi sorumluluğunda dersi başarıyla tamamlayan 13 Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Karayılmazlar’dan sertifikalarını aldılar.

Spor Yöneticiliği Bölümünde her yıl güz döneminde, Rekreasyon Bölümünde ise her yıl bahar döneminde verilecek girişimcilik dersinde başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacaklar.

Yenilikçi ve öncü faaliyetleriyle adını duyuran Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, bu işbirliğiyle öğrencilerinin kariyer planlarına destek oldu ve onların gelecekte bulunmak isteyecekleri yerlere varmaları için önemli bir adımı atmış oldu.

 

İlgili Haberler